Тернопіль: на запитання відповів Степан Вадзюк

Тернопіль: на запитання відповів Степан Вадзюк
У проекті "Три питання до кандидата" взяв участь кандидат у народні депутати по 163-му виборчому округу, який йде на вибори від політичного об’єднання "Рідна Вітчизна".

1. Навіщо ставати депутатом? Щось вам заважає "на своєму місці" змінювати життя і державу? Як допоможе у цьому депутатський мандат?
2. Якими є конструктивні сторони конкурентів? Чи аналізували ви програми і напрацювання колег, визначали сильні та слабкі сторони, дослухалися до думок?
3. Ваше ставлення до діючого президента Віктора Януковича, до діяльності Партії регіонів і правлячої коаліції?

1. Ні для кого не є секретом, що Україна вимирає. Нині лише 7% випускників загальноосвітніх шкіл є практично здоровими. Ще два роки тому було 10%. Епідемії туберкульозу, гепатиту, алкоголізму вбивають українців. Цей перелік можна було б продовжувати. Україна на 99-му місці за станом здоров'я у світі...

Чому ж такий стан справ у державі? А тому що у Верховній Раді питання охорони здоров`я, медицини не були пріоритетними. Їх просто не було кому відстоювати. З тих же причин не кращим є стан освіти, науки і культури. Проте саме стан здоров'я нації, стан освіти, науки, культури визначають прогрес і майбутнє держави, її сталий розвиток.

А цілий клубок екологічних проблем?! Починаючи з тернопільського сміття, якості продуктів, води…
Виходячи із складу претендентів до Верховної Ради по місту, серед них професіоналів для вирішення таких проблем немає. Це, по-перше.

По-друге. У мене вже є певний досвід щодо законотворчої роботи у парламенті. На громадських засадах я неодноразово працював консультантом народних депутатів, брав участь у парламентських слуханнях, ініціював створення законів із сортування твердих побутових відходів, використання генетично-модифікованих організмів, обмеження миючих засобів із фосфатами.

А що заважає? Заважає час. Я ініціював створення законодавчої бази щодо використання генетично-модифікованих організмів ще у 2006 році. Пройшли роки, поки вдалося цю ініціативу реалізувати. На даний час у мене є багато напрацьовано законодавчих ініціатив в галузі охорони здоров'я, освіти, економіки, екології, культури, які треба негайно реалізовувати, а не чекати роками. Ось для чого потрібен депутатський мандат - як умова ефективної, плідної законотворчої роботи для того, щоб всі українці були пошанованими та мали гідне життя.

2. Слід сказати, що це питання - непросте. Щоб на нього глибоко і об'єктивно відповісти, треба дуже знати кандидатів в народні депутати України зблизька. Я цим похвалитися не можу. Але в цілому про їхній конструктив можна сказати таке: ці люди не сидять в очікуванні "мани небесної", а рухаються, чогось прагнуть, хочусь якихось змін. Передвиборчі програми безумовно проаналізовані та оцінені моїми аналітиками. У них є позитивні, сильні положення і, на нашу думку, слабкі сторони. Тут нічого дивного немає, це закономірно. Ідеальну програму створити неможливо. Тому навіть виникла думка після виборів переможцю перегонів доручити розробити для реалізації у Верховній Раді узагальнену "Тернопільську програму". Вона включила б найсильніші положення програм мажоритарників 163-го округу, кожна з яких має своїх прихильників. Але це, напевно, можна реалізувати тільки під впливом чи тиском громади міста.

І це було б правильно, і це був би попереджувальний захід від зазнайства новообраного депутата і попередженням для нього про необхідність і після виборів служити тернополянам, узгоджувати свою роботу з їхньою думкою, звітувати перед ними.

Відео дня
>3. Як на мене, третє питання не зовсім коректне. Поясню чому. Цивілізована держава повинна жити за законами. Всі повинні бути рівними перед законом. На виборах визначаються погляди більшості громадян, хоча більшість не завжди права. Але меншості треба зробити висновки і готуватися до наступних виборів.

А щодо діючого президента В.Януковича, то я своє ставлення до нього висловив на виборах і з тих пір його не змінив. Безумовно, повинна бути законодавча база про порядок імпічменту президенту, а також - відкликання депутатів Верховної Ради. Діяльність партії регіонів і правлячої коаліції у сесійній залі Верховної Ради розцінюю як "тушкований" театр під керівництвом одного актора, а не законотворчу роботу.

Чекаємо відповіді на такі ж запитання від УСІХ кандидатів з усіх ОКРУГІВ Тернопілля!!!

До речі, ці запитання особисто вже отримали: Михайло Бочаров, Людмила Скакун, Орест Муц, Іван Бесяда, Ярослава П’яла, Олександр Федорович, Володимир Болєщук, Іван Кісь, Юрій Чижмарь, Михайло Полянчич, Іван Стойко, Павло Федик, Володимир Ткач та інші. Більшість із перелічених – ще 16 серпня! З того часу ми отримали відповіді лише від найактивніших суб’єктів виборчого процесу. Частина депутатів (наприклад, Микола Люшняк, Володимир Клименко, Тарас Козак) отримали запитання на власні сторінки в Інтернеті або на Facebook. Надсилали ми запити і прес-секретарям кандидатів. Але... всі вони ДОСІ мовчать! У їхніх мотивах нехай розбираються виборці...

Нагадаємо, листи ми ще чекаємо на адресу: [email protected]. Контактні телефони – 43-00-50, 050-521-19-33 (Любов Красновська).

Розміщення цієї інформації на сайті 20minut.ua – БЕЗКОШТОВНЕ, адже такі дані не вважають агітацією. Кожен виборець повинен знати, чим дихають люди, які розраховують на його голос!

Нагадаємо, цей проект ми розгорнули за підтримки інших Інтернет-ресурсів Тернополя, зокрема "Тернопільської липи" та "Погляду". Дякуємо колегам за співпрацю!

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up