І далі беруть лише на сидячі місця. Як тепер працюватиме громадський транспорт у Тернополі

І далі беруть лише на сидячі місця. Як тепер працюватиме громадський транспорт у Тернополі

У Тернополі з понеділка, 21 вересня, встановили «помаранчеву» зону карантину. Як тепер працюватиме громадський транспорт – дізнавався журналіст «20 хвилин».

На зупинках громадського транспорту спокійно – немає ні черг, ні штовханини за місце, як це було після встановлення «помаранчевої» зони минулого разу. Нагадаємо, тоді в транспорт пускали людей лише на половину сидячих місць. Тепер такого обмеження немає, оскільки Уряд змінив це карантинне обмеження.

Наразі громадський транспорт працює без змін. Весь транспорт продовжує їздити з табличками «спеціальні перевезення». Як кажуть водії – вони працюють в тому ж режимі, що і минулого тижня.

Відео дня

- Поки ми працюємо в режимі спецтранспорту – заповнюємо тільки сидячі місця, - каже водій одного з автобусів пан Сергій. – Про якісь зміни нам ще не доносили інформації. 

На зупинці «Центральний ринок» на вул. Живова у понеділок людей небагато, бо у більшості продавців вихідний. Тролейбуси та автобуси їдуть напів порожні, тому сісти можна без проблем.

- Проблем не було, спокійно доїхала з БАМу до ринку, людей мало, - каже тернополянка Лідія. – Люди в тролейбусах дотримуються правил, усі в масках. Не бачу сенсу, щоб рух транспорту обмежували або заповнювали лише половину сидячих місць. Тоді люди не зможуть нормально добратися ні до роботи, ні на ринок, ні в лікарню.

Хтось вважає, що не варто обмежувати кількість пасажирів у громадському транспорті.  

- Минулого разу, коли у нас була "червона" зона – автобуси і тролейбуси брали людей на всі сидячі місця, а коли карантин послабили до «помаранчевої зони», то стали брати лише половину пасажирів. - каже тернополянин Володимир. - Це абсурд. Добре, що поки громадський транспорт працює нормально. 

Ми звернулися до міської ради, щоб дізнатися, в якому режимі працюватиме громадський транспорт під час «помаранчевої» зони та чому тролейбуси автобуси та маршрутки і досі їздять з табличками "спеціальні перевезення". 

Як пояснила речниця міськради Мар’яна Зварич, наразі транспорт працює у режимі «спеціальних перевезень». Чи будуть зміни – дізнаємось після чергового засідання комісії ТЕБ та НС.

- Режим спеціальних перевезень встановлений рішенням комісії ТЕБ та НС, - пояснює Мар’яна Зварич. - Відповідно, подальша робота транспорту буде обговорена на засіданні цієї комісії.

Що означає "помаранчева зона"

Відповідно до рішення Кабінету Міністрів, з 1 серпня в Україні починать діяти нові правила адаптивного крантину. Відповідно до рівня захворюваності населені пункти відносять до зеленої, жовтої, помаранчевої та червоної зони. Помаранчева зона передбачає наступні обмеження:

  • діяльність закладів розміщення (хостели, туристичні бази тощо), окрім готелів;
  • діяльність розважальних закладів, ресторанів у нічний час;
  • планові госпіталізації в лікарнях;
  • спортзали, фітнес-центри, заклади культури;
  • прийом нових змін в дитячі табори;
  • обмеження для масових заходів: 1 людина на 20 квадратних метрів та не більше 100 людей.
  • відвідування установ соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку, крім тих, що надають послуги кризово.
  • перебування у громадських будівлях в масках або респіраторах;
  • кінотеатри із заповненістю на 50%;
  • перевезення пасажирів тільки в межах сидячих місць.

Відповідно до поправок у постанову Уряду, в помаранчевій, жовтій та зеленій зоні перевезення пасажирів у громадському транспорті дозволено лише в межах сидячих місць. У червоній зоні робота громадського транспорту заборонена. Раніше у містах, які потрапили до помаранчевої зони, громадський транспорт міг перевозити пасажирів на половині сидячих місць.  

А у вас не було проблем з посадкою у громадському транспорті? Пишіть у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ляшенко Анжела

    Кому потрібні ці спецперевезення,якщо перепустки не перевіряють.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up