Партнер рубрики Події

У «Тернопільобленерго» оприлюднили графік вимкнення електроенергії. А яка ваша адреса?

У «Тернопільобленерго» оприлюднили графік вимкнення електроенергії. А яка ваша адреса?
  • 13 жовтня на сторінці ВАТ «Тернопільобленерго» повідомили, що повертаються до нормальної схеми роботи розподільної електричної мережі Тернопільщини. Надалі не застосовуватимуться графіки погодинного вимкнення споживачів електричної енергії. 
  • У разі настання будь-яких змін, що вимагатимуть застосування графіків погодинного вимкнення світла, установа про це оперативно інформуватиме. 
  • Коли вимикатимуть світло за вашою адресою та у який час – читайте у матеріалі. 

 

– Даний графік, зважаючи на технологію процесу з розподілу електричної енергії в межах Тернополя, а також на географічне розташування електричних мереж та їхніх електричних з’єднань між собою, не забезпечує рівномірного та циклічного вимкнення всіх споживачів міста. Якщо ваша вулиця повторюється в декількох чергах – не хвилюйтесь, це означає, що відключення буде стосуватись різних будинків на вашій вулиці. У разі необхідності, ВАТ «Тернопільобленерго» буде застосовувати обмеження електропостачання споживачів Тернополя і в поза зазначені години, вказані у цьому графіку. Також найближчим часом буде оприлюднений консолідований Графік погодинних вимкнень споживачів електричної енергії всієї Тернопільської області, – написали на Фейсбук-сторінці ВАТ «Тернопільобленерго».

Невдовзі, вже о 18:45 ВАТ «Тернопільобленерго» на своєму офіційному сайті замінив Графік погодинних вимкнень споживачів електричної енергії. Спочатку йшлося про те, що відключати електроенергію будуть вже з 13 жовтня. Згодом на сторінці «Тернопільобленерго» написали, що графік буде застосований тільки у разі, якщо у державної енергокомпанії НЕК Укренерго виникне потреба збалансувати енергосистему.

Журналісти «20 хвилин» звернулись за коментарями до служби, аби з'ясувати, чи будуть вимикати електроенергію вже із 13 жовтня та що з вулицями, яких нема у списку. Наталія Лисак, прес-секретар «Тернопільобленерго», в якої ми тричі запитали, коли вимикатимуть світло: чи від завтра, чи «при потребі збалансувати енергосистему», так і не змогла дати нам чітку відповідь. Щодо вулиць, які забули внести у список, вона наголосила, що інформація про них буде завтра.

Відео дня

Ми написали до речниці Тернопільської міської ради Мар'яни Зварич, чи світло у місті за оприлюдненим графіком вимикатимуть від завтра, та що із вулицями, яких немає у графіку.

– З якого часу вимикатимуть світло – не зазначено, але думаю що від зараз. Бо у мене за адресою вже світла немає (як було у списку), – ось що нам відповіла пані Мар'яна Зварич. 

– ВАТ «Тернопільобленерго» опублікували графік вимкнень електроенергії у Тернополі. Зверніть увагу, що застосовувати його будуть, якщо в НЕК «Укренерго» виникне потреба збалансувати енергосистему. Найголовніше! Під час АВАРІЙНИХ ВІДІМКНЕНЬ ЕЛЕКТРИКИ ПОПЕРЕДЖАТИ НЕ БУДУТЬ і на них графіка немає, – у свою чергу на Фейсбук-сторінці написав Сергій Надал.

То виходить, що влада міста так і не дійшла консенсусу і не може дати чіткої відповіді, коли вимикатимуть електроенергію на вулицях Тернополя.

Втретє оприлюднений установою графік подаємо нижче. 

Читайте також: Графік вимкнення електроенергії ще готують. Обленерго просить тернополян зачекати!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (37)
  • Михайло Мних

    Вже відмінили!
  • Wladek beton

    Чому графік не змінюється. Одним тільки зранку а другим ввечері постійно, графік повинен бути змінним (через день) тоді буде справедливо. А так враження, що особливо - де більшість чесних секторів і де є реально більше навантаження, тільки зранку.
  • irina zhizhina

    Читач75 правий, Європа заявила Україні претензії, якщо Україна не буде постачати енергію згідно договору, то буде платити неустойку. Так що запам'ятайте, в світовій політиці немає друзів, є тільки бізнес та інтереси. Європі наплювати на Україну, що там зараз відбувається, головне забезпечити свою країну,ищобтне було протестів. Ось такі справи
  • Читач90

    На Бамі виключили 19 30 год. Не відповідає графіку коли ту щось будуть робити по графіку і хтось за щось буде відповідати

keyboard_arrow_up