Тернопільщина провела військовослужбовців, які їдуть у зону ООС

Тернопільщина провела військовослужбовців, які їдуть у зону ООС
  • Чергова ротація на Схід військовослужбовців Тернопільського зонального відділу військової служби правопорядку відбулась у п’ятницю, 10 січня.
  • 24 військових відправились у зону проведення ООС на три місяці, де змінять своїх 24-х побратимів.

Проводжати військових зібралося чимало людей. З самого ранку рідні прийшли на територію Тернопільського зонального ВСП. Були батьки, дружини та діти військових. Серед військових, які їдуть на Схід, є чимало таких, хто їде служити Батьківщині вже не один раз. Дехто був в зоні проведення АТО та ООС 7 – 8 разів.

Військові кажуть, що їхати на Схід вже не страшно. А от чимало близьких переживають за своїх дітей, чоловіків та синів. Хтось ледве стримує сльози та нервується.

Відео дня

Юлія Оберишин прийшла разом з сином, щоб проводжати чоловіка.

- Переживаю, у нас троє діток, – каже пані Юлія. – Але все буде добре. З чоловіком постійно підтримуємо зв’язок, як є можливість. Він нам телефонує. Звичайно, дуже нервуюсь, щоб все було добре.

Військові ж підбадьорюють своїх близьких, жартують. «Ми ж не на три роки їдемо, а на три місяці» - кажуть військові. 

- За нами закріплено кілька міст в район проведення Операції об’єднаних сил, – розповідає начальник Тернопільського зонального відділу військової служби правопорядку полковник Іван Бугай. – В зоні проведення ООС чергує 24 наших людини. 10 січня у нас ювілейна 20-та ротація нашого відділу. Термін відрядження три доби. Наші військовослужбовці займаються підтриманням правопорядку та військової дисципліни. Хлопці перебувають від лінії зіткнення від 800 до 1500 м.

За підтримки міського голови, військові їхатимуть з комфортом - на двоповерховому автобусі. З собою взяли речі першої необхідності, їжу та все, що знадобиться військовим для комфортної служби на Сході.

Перед відправкою представники духовенства провели спільну молитву, а учні дитячої хорової школи «Зоринка» заспівали для захисників різдвяні колядки.

Згодом додому повернуться 24 військовослужбовців, які виконували завдання в зоні проведення ООС. Вони прибудуть до своїх сімей, щоб відпочити, набратися сил та згодом знову повернутися на Схід.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (19)
  • Серега Хайдаров

    Ну ну . Очередное мясо идет . У нас все готово к приему не званных гостей .
  • Alina Chyrska

    Щасливо!
  • Hanna Ucraina

    Матінко Божа благослови наших захисників .щоб повернулися живими і здоровими до своїх домівок.матерів і дітей .з богом
  • Оля Вельган

    З Богом
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up