Партнер рубрики Події

Тернопільщина втратила захисників Андрія Луціва та Сергія Олеха

Тернопільщина втратила захисників Андрія Луціва та Сергія Олеха

Вічна пам'ять, шана і слава захисникам...

Уже друга втрата за цей тиждень у Байковецькій громаді. 12 червня 2024 року, перебуваючи в лікарні, від тяжкої хвороби помер Захисник України, солдат 107-ої реактивної Кременчуцької бригади – Андрій Луців, 1984 року народження, житель села Байківці. В липні йому мало б виповнитись 40 років. До свого дня народження не дожив місяць.

Про це повідомили в Байковецькій громаді

— У нашій пам’яті чоловік залишиться світлою та чуйною людиною, справжнім українським патріотом. У захисника залишилися батько Володимир, мати Стефанія та сестра Марія, йдеться у тексті співчуття. — З сумом і гіркими сльозами на очах приносимо глибокі співчуття сім'ї загиблого, родичам, знайомим, хоча неможливо уявити їх біль і відчай. Дякуємо за патріота та вірного сина своєї Батьківщини.

Відео дня

Про час і місце зустрічі загиблого, його поховання у громаді повідомлять згодом.

"Андрій Володимирович Луців народився 26 липня 1984 року у Байківцях. У 2003 році закінчив Тернопільське ВПУ №4 за спеціальністю столяр. З початку російсько-української війни Андрій став на захист України й був мобілізований 23 березня 2022 року Тернопільським ТЦК та СП. У нашій бригаді Андрій Луців був водієм-майстром відділення технічного обслуговування автомобільної техніки. Побратими згадують, що Андрій завжди приходив на допомогу й не відмовляв у підтримці. Також Андрій захоплювався виробами з дерева й після Перемоги планував відкрити своє підприємство. Хлопець був спокійною та ввічливою людиною, завжди звертався з повагою до інших захисників, незалежно від посади, звання чи віку. Як військовий він, коли ставилась задача міг довго та ретельно обдумувати як краще її виконати, спитати думки у великої кількості людей перед прийняттям рішення, — розповів командир батареї, де безпосередньо служив Андрій Луців", — йдеться у повідомленні 107-ої реактивної артилерійської Кременчуцької бригади.

На зображенні може бути: 1 особа, борода та текст

Сумує Збаразька громада

Збаразька громада має чергову непоправну втрату. Внаслідок скиду ворожого боєприпасу в районі населеного пункту Григорівка Донецької області 10 червня загинув мешканець Травневого старший солдат Сергій Олех.

Про це повідомив міський голова Роман Полікровський.

35-річний воїн служив інспектором прикордонної служби, механіком-водієм третьої прикордонної комендатури швидкого реагування військової частини 9938. Вірно захищав Україну від російського агресора більше року.

Щиро співчуваємо родині Сергія, нехай Господь допоможе пережити це велике горе.

Зустріли траурний кортеж 13 червня у Сквері Героїв.

Після спільної молитви тіло Героя повезли у Травневе, до рідної оселі загиблого і церкви, де відправили парастас.

Чин похорону — у п'ятницю, 14 червня, об 11 годині у церкві Покрови Пресвятої Богородиці.

Раніше «20 хвилин» повідомляли, що сотні тернополян прийшли провести в останню путь Артура Сніткуса, який загинув 7 червня на Донеччині. Йому назавжди залишилося 36...

 

Читайте також:

Тернопіль прощається із захисником Артуром Сніткусом

Тернопільщина втратила захисників Миколу Мельничука та Мирослава Рудого

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (48)
  • Катя Харів

    Вічна і світла память Героям.
    Рідним і близьким щирі співчуття.
  • Ліда Козачук

    Вічна пам'ять Героям України
  • Татьяна Глущенко

    Вічна пам'ять Героям. Дуже шкода
  • Марія Ковалишин

    Світла і вічна пам'ять Героям.
    Царство небесне.
    Співчуття родині.

keyboard_arrow_up