Партнер рубрики Події

Тернопільщині не загрожує підтоплення

Тернопільщині не загрожує підтоплення

Гідрологічна ситуація у Тернопільській області стабільна.

Внаслідок розливу рік та підйому рівня води, підтоплення домогосподарств зафіксували у таких областях України: Чернігівській, Житомирській, Волинській, Кіровоградській, Полтавській, Дніпропетровській, Київській та Черкаській. Серед постраждалих від повені регіонів і сусідня з Тернопільською – Рівненська область.

Ситуацію стосовно нашої області прокоментував голова ОВА Володимир Труш:

– За даними ДСНС та гідрометцентру, наша область станом на 18 квітня перебуває у безпечній гідрологічній зоні, а рівень води у Дністрі в межах норми.

Відео дня

На гідрологічних постах Тернопільщини за останню добу ситуація наступна: пост Заліщики – рівень води зріс на 31 см, Нижнів – вода піднялась на 20 см, Галич – рівень знизився на 15 см.

Зазначається, що ситуація може змінюватись відповідно до погодних умов.

Пресофіцер ДСНС України Олександр Хорунжий зауважив, що наразі спостерігається тенденція до зниження темпу підняття рівня води в річках півночі країни. 

– Залишаються підтопленими понад 1500 дворогосподарств. Найбільше – Чернігівська, Кіровоградська, Дніпропетровська, Київська та Черкаська області і є в Полтавській області. Та 330 будинків – Дніпропетровська, Кіровоградська, Черкаська, Чернігівська, Полтавська області, – повідомив він.

За словами Хорунжия, скрізь ситуація повністю контрольована, закликав не створювати зайвої паніки.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, що у Тернополі запрацювали водограї. А на ставі нарешті відкрили сезон прогулянок на теплоходах. У групі «Круїзи на теплоходах – Тернопіль» додали позитиву тим, що вартість квитків з минулого року не змінилась.

 

Читайте також:

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up