Тернопільщину відвідали понад дві сотні представників родин загиблих воїнів на Сході

Ніколи не набридає  слухати одне  одного, згадувати загиблих дітей, розказувати в сотий раз одне і те ж, гуртуватись  - так відгукуються про зустрічі  рідні вбитих у війні на Сході хлопців. Такі зустрічі допомагають і у вирішення психологічних чи юридичних проблем. 


Про це розповіли рідні загиблих воїнів під час заходу «Єдина родина»,  що проходив на Тернопільщині 18-20 серпня. В останній день зустрічі громадські організації, у які об’єднались  рідні загиблих хлопців у різних куточках країни, психологи, духівники, представники влади зустрілись для спілкування в обласній філармонії. Днем раніше учасники заходу молились та спілкувались у Зарваниці.


- Тернопільщина прийняла на захід «Єдина родина» 235 осіб родин загиблих, - каже   директор департаменту соціального захисту населення Вадим Боярський. -  Крім того,  беруть участь і близько 100 осіб  родин загиблих учасників АТО з Тернопільщини. Загалом, ми – друга область, яка перейняла естафету для того, щоб зібрати родини, поспілкуватись, підтримати. Першою була Чернігівщина. 


Наступною областю, котре прийматиме родини, має стати  Харківщина. Принаймні,  першопрохідці такого заходу сподіваються на це. 

Відео дня

- Наша мета – об’єднати родини, дати психологічну, юридичну допомогу, об’єднати родини, - каже волонтер Єдиного волонтерського центру, одна із ініціаторок заходу «Єдина родини України», який відбувся у Чернігові. – Потрібно, щоб родини зрозуміли свої проблеми і щоб могли відстоювати свої інтереси. Ми започаткували цю справу і хочемо, щоби такі зустрічі пройшли у всіх областях країни. Наразі ми сподіваємось, що цю естафету перейме  Харків. Там є  потужна волонтерська організація, на яку ми сподіваємось і яка підтримає ці сім’ї. Бо, з досвіду скажемо, якщо  у родин загиблих немає підтримки ззовні, вони не розуміють, чому до них ніхто не йде. Ми ж роз’яснили, що не треба чекати. 

 


Окрім підтримки одне одному, яку безпосередньо отримають учасники на таких заходах, тут обговорюють і свої спільні дії. 

- Нашу  громадську організацію «Єдина родина Тернопільщини», яку я очолюю, ми організували у квітні,  - каже мама загиблого на Сході Андрія Питака, Мирослава Питак. – Об’єднались задля достойного вшанування пам’яті загиблих, допомоги родинам у вирішенні матеріальних проблем, і просто для того, щоби ми могли збиратись разом, поговорити про наших дітей. Бо нам ніколи не набридає слухати одне одного і розказувати в сотий раз одне і те саме. Окрім того, у нас є спільні плани. Наприклад,  у міськраді наразі діє робоча група щодо виділення землі під Меморіал загиблим воїнам російсько-української війни.

Особливі емоції, за словами Мирослави Питак, викликала у неї делегація з Луганщини. Адже саме на цій землі загинув її син. 

- Я їздила у квітні в Лисичанськ, - додає вона. - Мене там добре всі зустріли, вони для мене стали рідними. Ці люди не з газети і телебачення знають, що таке війна – вони пекли хліб, прали одяг нашим бійцям, вони несли цю важку нішу на своїх плечах у непростих умовах. 
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up