Понад 2 мільйони тонн сировини надійшло цього року на цукрозаводи Тернопільської області. Переробка досі триває лише на одному заводі.
Цей результат відповідає прогнозу, який робила обласна влада. Найбільше буряків, за даними прес-служби обладміністрації, прийняв Чортківський цукрозавод – понад 540 тис. т, найменше – на ТОВ “Борщівцукор” (понад 130 тис. т). Причому найдовше варили цукор на підприємствах у Бучачі, Зборові і Чорткові. Виробничий сезон на Борщівському, Збаразькому, Лановецькому, Хоростківському, Кременецькому цукрозаводах завершився дещо раніше. До речі, Козівську цукроварню ще не зупинили, повідомили нам в головному управлінні агропромислового розвитку. Відтак до загальнообласного показника, котрий уже становить 227 тис. т виробленого цукру, планують додати ще 1,5-2 тис. т. Фахівці відзначили, що таких високих показників вони не пам'ятають.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.