Тернопільська «Самопоміч» вимагає скасувати додаткову комісію «Ощадбанку» за комунальні послуги

Тернопільська «Самопоміч» вимагає скасувати додаткову комісію «Ощадбанку» за комунальні послуги

Додатковий платіж у розмірі 3 гривні за кожну комунальну послугу, який стягують у тернополян при оплаті в «Ощадбанку» представники тернопільської «Самопомочі» вважають не обґрунтованим.

Протягом останніх кількох днів, розповідає голова фракції «Самопомочі»  в Тернопільській міській раді Андрій Грицишин, до нього звернулося багато тернополян. Люди не можуть зрозуміти, чому банк почав брати комісію за кожну послугу окремо. Тож депутат вирішив отримати цю інформацію.

У відділенні «Ощадбанку» на вулиці Руській близько двох десятків людей, які прийшли сплатити за комуналку. Тернополянин пан Михайло заплатив за компослуги 1796 гривень, ще 15 гривень склала комісія банку. Чоловік не розуміє у чому необхідність такого нововведення, а ще його обурює те, що про сплату комісії дізнався постфактум.

  • Раніше ми платили три гривні комісії лише за квитанцію про оплату газу, всі інші платежі були безкоштовними. Тож на руки я отримував  дві невеличких квитанції. Сьогодні перелік всіх послуг в одному бланку, зверху їх найменування, а знизу надруковано 5 квитанцій по три гривні, - розповідає пан Михайло тримаючи у руках більш ніж півметровий листок паперу.

Тернополяни, які стоять в черзі до каси скаржаться, що у такий важкий фінансовий стан додаткові витрати вплинуть на їхній сімейний бюджет.

Відео дня
  • У відділеннях «Ощадбанку» є термінали через які можна оплачувати комунальні послуги без комісії, - пояснює Андрій Грицишин.  Розібратись з ними тернополянам не просто, але люди можуть звертатися до працівників банку  -  вони мають допомагати. Також можна оплачувати через інтернет. Тому на даному етапі, поки ситуацію з’ясовують, я закликаю мешканців міста користуватися цими послугами. В свою чергу, ми у міській раді ініціюватимемо звернення до голови правління «Ощадбанку», а можливо й до Уряду аби скасувати рішення про нарахування комісії за оплату комунальних послуг при їх сплаті через каси банку.

За словами Андрія Грицишина, ситуація складна, бо саме послугами цього банку користуються представники соціально незахищених верств. Тож депутат передав у Тернопільське обласне управління Ощадбанку звернення із проханням роз’яснити ситуацію щодо додаткової комісії на кожен платіж. Відповіді поки немає.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Piter Savka

    Підіть краже розберіться з тим своєм сміттям У ЛьвоВі  

    Діонісій reply Piter Savka

    повністю тебе підтримую, а то везуть сміття від себе по всім областям.

    Piter Savka reply Діонісій

    В себе порядку не можуть навести, а тільки ходять і другим вказують шо робити. Позасерались по саму шию, добре шо це ше не літо бо ті гори мусору які там під будинками стоять плодили б хвороби і щурів.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату Від читача 17:19 У квітневому топі вакансій на Тернопільщині - водій, продавець, кухар, швачка, медсестра, лікар 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи 17:50 На вісьмох вулицях «Нового Світу» 18 квітня не буде води 16:30 «На гарячому» затримали чоловіка, який за $ 12 000 обіцяв домовитися з ВЛК Тернопільського військкомату 16:05 Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:53 «Поділили на «своїх» і «чужих»? Переселенка з Харкова скаржиться, що синові не видали книги в бібліотеці 15:45 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 17 квітня 15:30 Сім’я полеглого воїна Миколи Пителя пожертвувала дзвін для храму play_circle_filled 14:48 На Тернопільщині розшукують чоловіка з Бережан 14:07 Удар по Чернігову: 14 загиблих, 61 людина постраждала play_circle_filled photo_camera 13:55 Куди після школи? Огляд закладів освіти для вступу (партнерський проєкт) 13:00 На фронті загинув Герой з Почаєва 12:05 Куди піти, що подивитися у Тернополі 17-21 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up