Партнер рубрики Події

На Валовій біля поліції зберуться активісти із вимогою покарати винних у смерті 5-річного Кирила із Київщини

На Валовій біля поліції зберуться активісти із вимогою покарати винних у смерті 5-річного Кирила із Київщини
  • Тернопільські активісти наполягають на покаранні винних у смерті 5-річного Кирила Тялова, якого поранили поліцейські 31 травня у Переяславі Хмельницькому.
  • Вони закликають небайдужих прийти на мирну акцію протесту під стіни Головного управління Нацполіції в Тернопільській області на вул. Валовій у вівторок, 4 червня, о 19.00. 

- У зв'язку з останніми подіями, які стались у Переяслав-Хмельницькому, де внаслідок безправних дій працівників поліції померла 5-річна дитина, активісти ГО "Автомайдан" вирішили активізувати притягнення до відповідальності винних, - каже т.в.о. креівника тернопільського осередку ГО "Автомайдан" Юлія Гесюк. - Неодноразово ми бачили, що справи, в яких замішана поліція "спускають". Ми хочемо привернути увагу суспільства до цієї проблеми, адже безкарність і справді вбиває. 

Схожі акції організовують у всіх містах України. Нагадаємо, як повідомляв "Укрінформ",  31 травня до реанімаційного відділення КНП "Переяслав-Хмельницька ЦРЛ" доставили хлопчика із тілесними ушкодженнями у вигляді закритої черепно-мозкової травми, забою головного мозку, внутрішньо-мозкової гематоми, перелому скроневої кістки. 3 червня дитина померла. 

Спершу йшлося про те, що 31 травня близько 16.00 четверо дітей гуляли поблизу місця свого проживання у Переяслав-Хмельницькому. Під час відпочинку 5-річний хлопчик з необережності послизнувся та впав на асфальтобетонне покриття та камінь, внаслідок чого дістав травму голови. Пізніше встановили, що травму хлопчик отримав через поранення вогнепальною зброєю. Підозрюють, що в дитину стріляли двоє п'яних поліцейських.  

Відео дня

- Активісти у всій Україні збираються під відділками поліції, щоб наголосити на тому, що винні мають бути покарані, - каже Юлія Гесюк. - Ми хочемо, щоб людей, які вчинили цей злочин, негайно притягнули до відповідальності. 

Також активісти вважають, що відставка Міністра внутрішніх справ Арсенія Авакова є вимушеною. Це є крок, на який потрібно піти, адже реформація поліції відбулась, а це є наслідки, які ми терпимо, додає Юлія Гесюк. Активісти запрошують тернополян підтримати акцію. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Leonid Axelrod

    Незрозуміло лише чому активісти збираються у Тернополі? Доречніше, мабуть  поїхати в Переяслав-Хмельницький. Або, принаймі, в Кривий Ріг!!! До чого тут Тернопільська міліція?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним Від читача 10:03 На Тернопільщині шукають роботу 554 переселенці 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей 17:15 Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника 16:35 Чоловіку, який у Тернополі вивіз тіло померлої матері у валізі в парк, загрожує до трьох років тюрми 16:10 Смерть чоловіка в Настасові: працівнику агропідприємства оголосили підозру у вчиненні наруги над тілом 15:20 Жителів Тернопільської області підозрюють у незаконному видобутку піску на понад 40 млн грн play_circle_filled photo_camera 14:30 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають і скільки коштували? photo_camera 13:55 Підозрюваним у нападі на поліцейських оголосили нове обвинувачення і взяли під варту
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up