Партнер рубрики Події

Тернополянам влаштували "пиловий армагедон"

Тернополянам влаштували "пиловий армагедон"
Фото: Андрій ВАЦИК
  • Вулиці Тернополя очищають від пилюки спеціальні машини-порохотяги. Тернополяни кажуть, що таке прибирання неефективне, бо вся пилюка розлітається в сторони.
  • В управлінні ЖКГ про порушення під час прибирання доріг - знають.  Кажуть, що ситуацію контролюють.

- Усю пилюку, яка під вечір вляглася на дорозі, розпилює по всьому центру спеціальний автомобіль, перехожі тікають, водночас весь пил людям летить крізь відчинені вікна в кімнати, - пише на сторінці у соцмережі Facebook Андрій Вацик. - Якщо техніка зламалася і порохотяг не працює, то навіщо відбувати номер і щітками робити пиловий армагедон?

Штрафних санцій до підрядника, який чистить дорогу, як кажуть в міському управлінні житлово-комунального господарства, немає. Відділ технагляду лише приймає або не приймає роботу.

- Порохотягами дорогу очищає "Авакс Проф". І ми зафіксували випадки, коли вони не додають води і піднімають багато пороху, працюють неякісно, - каже начальник управління Олег Соколовський. - Таке прибирання ми не зараховуємо і вона повторно очищають дорогу. 

Відео дня

У фірми є п'ять таких машин-порохотягів і випускають їх на дороги залежно від потреб, кажуть в управлінні ЖКГ, благоустрою та екології ТМР.  Ще є дві поливалки: одна в "Авакс Проф", а інша в КП “Міськшляхрембуд”. 

- Ми дивимось по забрудненості дороги, - каже пан Соколовський. - Порохотяги є більші, є менші. А коштів не так багато, тому ми щовечора складаємо спеціальний план, що саме випускатимемо на дороги, щоб не витрачати державні гроші на вітер. Так само і з поливалками.

Як каже пан Соколовський, для очищення доріг 11 червня хотіли випустити порохотяги, але синоптики передають дощі на цілий тиждень.

- Тому для того, щоб зберегти державні кошти - не випускаємо це транспорт, - додає Олег Соколовський. 

Щодо забрудненості квартир тернополян через неякісне прибирання доріг, то Олег Соколовський радить зафіксувати це і подати в суд. 

До слова, подібні випадки непоодинокі у Тернополі. Читачі "20 хвилин" надіслали відео, де видно як прибирають аж гай шумить. 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Петро

    Пиловий армагедон, то дрібниці. Справжній армагедон - це звуковий армагедон з тим вуличним радіо на зупинках Тернополя. Хто знає як їх прикрити?

    Петро Білецький reply Петро

    Клацнути пласкогупцями
  • Кенія Ващишин

    Так ніби це тільки сьогодні!!! Відколи ці машини в Тернополі, що літа роблять нам пилючний туман...
  • Oleg Nykoruk

    напишіть як жеки Фаворит -1 і Загребелля торгують актами хто зареєстровани хто незареєстрований, і друкують довідку на субсидії , по 50 грн, всюди це видають безкоштовно, а в Лемеги директора жеку  гаряча пора до 1 липня нажитись за рахунок соцзабезу
  • Любов Ковальчук

    Набирали воду в озері і поливальні машини раненько поливали мили усі вулиці міста  чисте повітря і дихалось легко навить при жарі 30-35 град
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up