Партнер рубрики Події

Тернопільські «Ходаки» влаштували концертну програму для дітей-переселенців та сиріт Львівщини

Тернопільські «Ходаки» влаштували концертну програму для дітей-переселенців та сиріт Львівщини
  • Тернопільський гурт «Ходаки» продовжує радувати своїми співами. Цього разу з концертною програмою діти завітали до Навчально-реабілітаційного центру «Мрія», що у Львові.
  • Вони познайомилися з дітьми переселенцями та подарували їм краплину позитиву. Як то було – читайте у нашому матеріалі.

«Ходаки» — зразковий аматорський художній фольклорно-обрядовий гурт, який діє на Тернопільщині вже не один рік. Учасники гурту є лауреатами музичних конкурсів в Україні та за кордоном. З початком повномасштабного вторгнення юні тернополяни закцентували свою увагу на добрі справи.

Разом з батьками, вони щонеділі і на свята проводили благодійні концерти, де збирали кошти на потреби хлопців-артилеристів із тернопільської бригади. Тож, коли отримали пропозицію – виступити з концертною програмою для дітей-переселенців у Львові, не змогли відмовитися.

Відео дня

— До нас звернулися представники «Компанії ЛАН» з проханням – присвятити свій час у суботу, 11 лютого, діткам-переселенцям, які наразі проживають у Навчально-реабілітаційному центрі «Мрія». Ця компанія опікується ними, тож знають, як вихованцям не вистачає радості та веселощів у такій непростій реальності. Ми з учасниками гурту, звичайно ж, погодилися. Заздалегідь підготували подарунки, провели репетицію і поїхали, — каже художній керівник ансамблю, Заслужений працівник культури та «Відмінник освіти» України Михайло Полюга.

Наразі вихованці центру «Мрія» — діти-переселенці з Донеччини, Запоріжжя та інших населених пунктів, де йдуть активні бойові дії. А також діти-сироти зі Львівської області. Позитивні емоції для дітей – завжди добре, а особливо зараз, коли вони пережили обстріли, окупації та далеку евакуацію. Це навіть своєрідна реабілітація для них. Тому тернопільські «Ходаки» влаштували для вихованців центру показ різдвяної програми та запросили разом заспівати. 

— У нас були із собою костюми. Наші діти переодягалися, співали, проводили час з вихованцями та навіть заспівали разом коляду під назвою «Нова радість стала». Такий ось благодійний концерт вийшов. А на останок ми подарували вихованцям подарунки. Їм дуже сподобалося. Також ми сказали, що серед наших «Ходаків» є дитина-переселенець, яка переїхала з Лисичанська. Була дуже гарна атмосфера, — додав пан Михайло.

Здається, що зараз не до веселощів, концертів, адже в Україні війна. Та навіть психологи неодноразово наголошували, що кожному треба відволікатися від негативу, треба радіти життю, знаходити те, що змушує посміхнутися. І прекрасно, що малі «Ходаки» це розуміють.

Читайте також:

Тернопільський гурт «‎Ходаки» вітає усіх з Різдвом

Замість виступу у Словенії – допомагають ЗСУ. «Ходаки» запрошують тернополян на благодійні концерти!

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up