Тернопільські мами відстоюватимуть свої права у Львівському апеляційному суді

Тернопільські мами відстоюватимуть свої права у Львівському апеляційному суді
  • "Революція мам" розпочалась у Тернополі ще в грудні 2017 року. Майже весь рік тернополянки доводили владі, що іногородні діти не мають платити за освітні послуги у дитсадках.
  • Тернопільський суд виніс вирок про скасування наказу управління освіти і науки Тернопільської міської ради. Управління подало апеляцію у Львівський апеляційний суд. Засідання відбудеться 28 січня 2018 року.

- У нас було рішення суду про скасування наказу, яке набирає чинності у 30-денний термін, якщо немає оскарження. Управління освіти і науки Тернопільської міської ради подало апеляційну скаргу у визначений термін до Львівського апеляційного суду, - рзповідає адвокат Ростилав Небельський. - Нам важливе таке їх рішення, бо ми хочемо підтвердити законність рішення Тернопільського суду на всіх рівнях.

Як повідомив пан Небельський, окрім оскарження вироку у Львівському суді, Управління освіти подало звернення до Верховного суду про скасування забезпечення позову. Але поки що Верховний суд цю заяву залишив без розгляду.

Тим часом у Києві прийняли рішення «Про запровадження в місті Києві багатофункціональної електронної картки «Муніципальна картка «Картка киянина». Роширений функціонал карти дозволить громадянам, що мають муніципальні картки киянина, забезпечити безкоштовне відвідування дітей у комунальних садках навіть без прописки.

Відео дня

Ми поцікавились у Тернопільській міській раді, чи можуть батьки розраховувати на безкоштовне відвідування дітьми дитячих садочків, якщо мають картку тернополянина.

У прес-службі Тернопільської міської ради кажуть, що наразі рішення про такий функціонал карти тернополянина немає.

- Зараз картка дає право на нижчу вартість проїзду у громадському транспорті, а також з карткою надаються знижки у мережах аптек та у ряді закладів, - повідомляє речник міськради Мар’яна Зварич. - Функціонал розширюється, але наразі рішення про таку функцію немає.

Засідання у справі оскарження вироку Тернопільського суду про скасування наказу на оплату 1215 гривень за відвідування садочків дітьми без тернопільської прописки відбудеться у Львівському апеляційному суді 28 січня 2019 року.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up