Партнер рубрики Події

Тернопільські нацгвардійці отримали нагороди «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ

Тернопільські нацгвардійці отримали нагороди «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ

Військовослужбовців тернопільського підрозділу Національної гвардії України нагородили нагрудними знаками «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ. Гвардійці відзначилися у боях поблизу населених пунктів Сєверне та Авдіївки Донецької області.

Про це повідомили в 2 Галицькій бригаді Національної гвардії України.

Захисники на своїх позиціях вміло і ефективно відбивали атаки переважаючих сил противника і знищували особовий склад ворога. Навіть отримавши поранення, зберігаючи спокій, надали допомогу собі та побратимам і продовжили обороняти позиції. Після цього відзначені гвардійці успішно спланували та провели евакуацію поранених, чим врятували життя побратимів.

«Успішно виконати поставлену задачу допомогла наша активна й ефективна бойова підготовка. Найбільша мотивація для мене зараз – це змусити ворога якнайдалі відійти з нашої землі. Вдома на мене чекають рідні і я знаю, що заради них я маю зробити все можливе, щоб захистити державу від російської навали», – каже старший солдат Національної гвардії Юрій.

Відео дня

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, що медаллю «Захиснику Вітчизни» Президент України Володимир Зеленський нагородив жителя с. Прошова Великогаївської громади, солдата Василя Гарматія.

 

Читайте також:

Зеленський нагородив орденом військового з тернопільської артбригади

Зеленський нагородив медаллю жителя Тернопільщини

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up