Партнер рубрики Події

Тернопільські рятувальники першими підкорили Говерлу

Тернопільські рятувальники першими підкорили Говерлу
  • Першими піднялись на найвищу гору України.
  • З нагоди Міжнародного дня пожежників, який відзначили, 4-го травня, збірна команда Головного управління ДСНС України у Тернопільській області – «Тернопільські лицарі», успішно підкорила вершину.

 

Підйом на найвищу гору України був частиною підготовки до участі у змаганнях «Найсильніший пожежний-рятувальник Івано-Франківськ 2023» за форматом «Firefighter Combat Challenge».

Про це розповіли в Головному управлінні ДСНС України в Тернопільській області.

Відео дня

Команда поставила ціль піднятись на вершину в бойовому одязі та зі спеціальним спорядженням, що використовується в роботі пожежно-рятувальних підрозділів.

В ДСНС зазначають, що це було справжнє випробування для них. Його подолання дозволило «тернопільським ліцарям» підвищити фізичну підготовку та стійкість до стресу.

У цей визначний день одна з учасниць команди відзначала свій день народження.

Як виявилось у нашої рятувальниці Natalya Tyazhola сьогодні день народження, що стало ще більшою мотивацією підкорити українську вершину у дружній команді. Вітаємо та бажаємо долати все більші висоти на своєму шляху, – написали друзі по команді.

Редакція «20 хвилин» вже не вперше розповідає про цю хоробру та сильну жінку, яка несе службу у складі рятувальників Тернопільської області. На початку квітня 2023 року надзвичайники опублікували фотосвітлини того, як Natalya Tyazhola, перебуваючи на перекладині, вдягала екіпірування рятувальника і виконувала фізичні вправи. Жінка надихнулась прикладом своєї американської колеги Julie Dudley, яка у незвичний спосіб вдягнула бойовий одяг. Рятувальниця розповідає, що побачила ролик в соцмережі і вирішила спробувати зробити так само, адже тренується щодня і підтримує своє тіло у хорошій формі. 

– Наталя – відмінний приклад для нас усіх, як долати виклики та досягати своїх цілей, – йдеться у повідомленні рятувальників. – Ми вдячні їй за її наполегливість та відданість своїй роботі.

Не дивно, що саме Наталя доповнила чоловічий склад команди «Тернопільські лицарі», адже її силовій підготовці можна тільки позаздрити.

А ви коли-небудь підкорювали Говерлу чи може інші гірські висоти України? Як це було? Пишіть нам  про ваш досвід коментарях.

Крім фізичного загартування, під час відвідування гірських масивів України рятувальники нагадали громадянам про важливість безпеки в горах.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» розповідали, як рятувальники Тернопільщини знімали соціальний відеоролик про дружину юних пожежників-рятувальників. Світлини, зроблені за лаштунками зйомок просто вражають. Подивіться на наших сміливих дітей і надихайтесь їхнім прикладом.

 

Читайте також:

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up