Партнер рубрики Події

Тернопільських держслужбовців важили, міряли і розповідали, скільки пити

Тернопільських держслужбовців важили, міряли і розповідали, скільки пити
На чотири години фойє тернопільської ОДА перетворили на медичну консультацію. Всі охочі могли тут проконсультуватись у лікаря з приводу серцевих захворювань, зважитись, поміряти зріст та тиск. Більшість людей в черзі на обстеження – держслужбовці.

Акцію у холі Тернопільської ОДА проводили сьогодні, 29 вересня, з 10 до 15.00. Організували безкоштовне обстеження Департамент охорони здоров’я спільно з «Центром здоров’я».

- Такі акції організовують у кожну останню неділю вересня і спрямовані вони на те, щоб привернути увагу громадськості на те, що у нас є проблема з серцево-судинними захворюваннями, які на сьогоднішній день становлять основну причину смертності, - розповідає директор департаменту охорони здоров’я Володимир Бойчук. 

Основними причинами серцево-судинних захворювань, за словами Володимира Бойчука, є надмірна вага, тютюнопаління, зловживання алкоголем та сидячий спосіб життя.
Перед консультуванням у лікаря відвідувачів попередньо важили, міряли тиск та зріст. 

Відео дня

- Від лікаря я дізналась, скільки потрібно пити, щоб підтримувати своє здоров’я в порядку, - розповідає держслужбовець пані Ірина. – Виявляється, що при моїй вазі і зрості потрібно випивати до трьох літрів води в день.
- Сьогоднішньою акцією ми хочемо показати, що для нас найбільш важливою є профілактика захворювань, -  говорив Володимир Бойчук. – Потрібно вести здоровий спосіб життя та позбавлятись шкідливих звичок.
Організатори заходу рекомендують тернополянам обстежуватись щонайменше раз на пів року.

- Не даремно «День серця» традиційно проводиться щороку, - розповідає головний позаштатний кардіолог Департаменту охорони здоров’я, завідувач кардіологічним відділенням університетської лікарні Наталія Вівчар. - Нещодавно я була на конгресі в Києві, де говорили, що наступний рік хочуть оголосити роком проблем із серцево-судинними захворюваннями. Бо фактично кожна третя людина хворіє артеріальною гіпертензією, понад 200 тисяч людей мають ішемічну хворобу серця, близько 70 тисяч українців - стенокардію

В області щорічно реєструють понад тисячу випадків гострого інфаркту міокарда, каже пані Вівчар.
- Вирішила пройти обстеження, бо турбуюсь про своє здоров’я, - розповідає працівниця ОДА Уляна. – Регулярно огляди не проходжу, до лікаря йду лише тоді коли щось турбує. Тож такі акції, як сьогоднішня, потрібні.

Володимир ЩЕРБА

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:10 У Тернополі з багатоповерхівки випав чоловік 11:20 Загинув військовослужбовець з Козови Василь Височан 10:40 Скільки транспорту курсуватиме до кладовищ на Великодні свята і Провідну неділю 10:00 6 травня у парку Сопільче проведуть гаївки Від читача 08:39 У 2024 році загальний дохід «Укртелеком» зменшився на 10% 09:01 Сьогодні Світлий або Обливаний Понеділок: звичаї та традиції свята 08:01 Війна забрала життя Героя Олега Курися, який народився в Чортківській громаді 21:01 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 20:01 Борсук «життєрадісний»: у лісі на Тернопільщині фотопастка зафіксувала рідкісну тварину photo_camera 19:03 Відео у TikTok від тернополян та про Тернопіль: дивіться підбірку! play_circle_filled 18:01 Благодатний вогонь вже привезли у тернопільські церкви photo_camera 17:02 Великдень на передовій: українські воїни розповіли як не забувають про традиції 16:01 Очікуємо грози: на Тернопільщині — штормове попередження photo_camera 15:01 Невипита кава рятує життя: танкіст-депутат зі Збаража відкрив збір на ремонт військового авто 14:03 Біля Катедри діти влаштували Великодні гаївки: як усе відбувалось photo_camera 13:02 Капелани 105 окремої бригади тероборони ЗСУ вітають військових з Великоднем play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up