Американські сім'ї щороку всиновлюють сиріт з Тернополя

Американські сім'ї щороку всиновлюють сиріт з Тернополя

Діти, які є вихованцями інтернатів області, мають змогу погостювати в американських сім'ях під час новорічно-різдвяних свят та літніх канікул. Так відвідати США щороку їдуть кілька десятків сиріт з Тернопільщини.

- Дітки їздять вже не перший рік, - розповідає психолог-волонтер фонду «Майбутнє сиріт» Ірина Вакалюк. - Вже повідомили, що цьогоріч на зимові свята в американські сім'ї поїдуть близько 20 діток з 88 сиріт. Колись на Тернопільщині акцію, щоб діти мали змогу відвідати Америку в період літніх чи зимових канікул, започаткував наш фонд. Це складна процедура, сім"ї проходять співбесіди, надають усі необхідні документи, довідки. Акція робиться виключно за бажанням самої дитини. Також їм потрібно роз"яснити, що це тимчасова акція, і що вони не можуть залишитись в сім'ї назавжди. Тому для акції ми вибираємо старших дітей, бо їм це пояснити легше.  

Найбільшим позитивом таких акції є те, що чимало дітей знаходять новий дім, каже волонтерка.  

- Завдяки таким обмінам щороку всиновлюють по дитині, - продовжує пані Ірина. - Минулого року всиновили 15-річного хлопця, цьогоріч у вересні 16-річну дівчинку. Згідно з законом всиновлення дозволене до 16 років. Потрібно розуміти, що дитину за перший раз гостювання ніхто не всиновлює. Наприклад хлопець був в тій сім'ї два чи три рази, їздив раз в півроку, в них зав'язалися хороші стосунки. Так само дівчинка їздила вже три роки до тої сім'ї. Багато дітей після таких відвідин досі підтримують добрі стосунки. Буває, що діти самі не хочуть в ту саму сім'ю, а хочуть спробувати погостювати в новій сім'ї. 

Відео дня

Нагадаємо, тернополяни також можуть прийняти дитину з інтернату на свята.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • бурундук

    аж дивно, в нас дитячі будинки переповнені, а там люди роками в чергу стають, щоб когось всиновити. зразу видно різницю в розвитку держав
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up