Партнер рубрики Події

Тернопільський аеропорт спробує розвивати грузин

Тернопільський аеропорт спробує розвивати грузин
Грузинського реформатора Іло Глонті зацікавив тернопільський аеропорт, логістичний центр, Став та молодіжні проекти. Тож тепер тернопільській міськраді сподіваються на допомогу грузина в залученні інвестицій у ці проекти.

Іло - реформатор, помічник екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі. Він читав лекцію у Тернополі. Також під час візиту мав зустріч із Сергієм Надалом.

Інвестиційні проекти, за словами реформатора, - це шлях реального розвитку. Ці кроки у свій час не були популярними у Грузії, проте згодом дали хороший результат. І такий досвід варто застосовувати у Тернополі, повідомляє прес-служба міськради.

- Інвестиційний потенціал – це дуже важливий елемент. І саме тому ви повинні створити максимально комфортні умови, при яких бізнесмен захоче вкладати кошти у місто. Чому це важливо? Бо у місті є стратегічний напрямок, який потрібно розвивати, - каже Іло Глонті. - Показовим може бути досвід Батумі, коли інвесторам ми віддавали землю під будівництво всього лиш за один долар!.

Відео дня

Другим важливим елементом, за словами реформатора, є розвиток інфраструктури. Адже без будівництва нових споруд та готелів, місту не вдасться залучати туристів та інвесторів. У цьому випадку, як приклад, також можна навести досвід Батумі, яке за декілька років перетворилося в центр туристичного відпочинку.

- На зустрічі з грузинським колегою ми обговорили досвід залучення інвестицій та запропонувати ряд інвестиційних проектів, які б могли бути реалізовані у Тернополі – це розвиток аеропорту та створення логістичного центру, тернопільського ставу, молодіжних проектів,- розповідає Сергій Надал. – Наші проекти зацікавили грузинського реформатора і ми очікуємо на його підтримку та допомогу у їх реалізації.

Іло Глонті запевняє, що попри свою роботу в українському уряді, готовий працювати над залученнями інвестицій до Тернополя. Зокрема, скоро розпочне переговори щодо відновлення польотів до тернопільського аеропорту з компаніями-інвесторами, які допоможуть перетворити місто на регіональний, або й всеукраїнський центр польотів з Європи в Україну.

Під час свого візиту реформатор також відвідав Центр дозвілля та молодіжних ініціатив ім. Довженка, який є одним із інвестиційних проектів.

Довідка

Іло Глонті – грузинський політик-реформатор,радник екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі, навчався у реформатора Кахи Бендукідзе. Наразі працює при кількох Міністерствах України з групою грузинських реформаторів з питань реформування.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Анонім

    Так його вже німець купив пару літ назад.Та потім влада назад забрала та грошей не віддала.Такщо знайшовся ще один ЛОХ.
  • Анонім

    дубай 30 лет назад был точкой в пустыне

    Анонім reply Анонім

    в дубае есть нефть
  • Анонім

    "компаніями-інвесторами, які допоможуть перетворити місто на регіональний, або й всеукраїнський центр польотів з Європи в  Україну".      А потом Нью-Васюки станут центром Вселенной!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» Від читача 17:45 Реадаптація ветеранів на робочому місці 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ) 22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців 21:06 Засліпили фари: жінка, яку збили на трасі поблизу Борщева, померла до приїзду швидкої 20:00 Його бригаду найбільше «люблять» окупанти: історія молодого командира гармати 18:00 Лікарку з ВЛК звинувачують в підробці медичного висновку для військовозобов'язаного 17:03 У Великій Березовиці загорілася вантажівка з бочкою (ОНОВЛЕНО) 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 1 травня 15:05 Розклад богослужінь та графік освячення пасок у церквах Тернополя 14:45 У Тернополі чоловік випав з вікна багатоповерхівки 14:00 На вулиці Сахарова понижують висоту бордюрів на переходах
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up