Тернопільський Червоний Хрест відкрив "Школу першої допомоги"

Тернопільський Червоний Хрест відкрив "Школу першої допомоги"

Пересічні тернополяни чи колективи установ та організацій можуть пройти 6-годинні чи 12-годинні курси першої допомоги в товаристві "Червоного Хреста"  і отримати сертифікат міжнародного зразка, який діє три роки. Навчання наразі проводять безкоштовно.

Першу у Тернопільській області "Школу першої допомоги", якою опікується Національне Товариство "Червоного Хреста України" відкрили у п'ятницю, 15 березня, на вул. Гоголя, 2.

Школа займає дві кімнати в підвальному приміщенні будинку за вказаною адресою. Уже є дев'ять підготованих інструкторів. Це переважно студенти медуніверситету або лікарі-інтерни.

- Зараз основним завданням Товариства Червоного Хреста в Україні є навчання населення навичкам першої допомоги, - зазначила голова обласного товариства Червоного Хреста Олександра Бригадир. – Ми готові до того. Для цього у нас зараз є два підготованих тренери. Вони навчають інструкторів, яких тепер є дев'ять.

Відео дня

Навчання першої допомоги важливе для багатьох організацій, де людей потрібно навчити надавати першу допомогу, наприклад, це дуже потрібно вміти працівникам торгово-розважальних центрів, зазначила пані Бригадир.

- Навчання можуть пройти і пересічні тернополяни, студенти, вчителі, наприклад, в кожній школі є вчителі ОБЖД, отримавши сертифікат, вони могли б поширювати ці знання у своїх школах, - зазначила пані Бригадир.

Курси першої допомоги тернопільське товариство Червоного Хреста проводить уже три роки. Раніше вони відбувалися в Залізничній лікарні, потім – у "Березілі". Тепер Товариство облаштувало для цього своє приміщення.

- В кінці минулого року нам надали 6 тисяч євро гуманітарної допомоги наші німецькі колеги  і за ці кошти ми облаштували кімнати для проведення занять в своєму приміщенні на Гоголя, 2, закупили манекени, - розповіла Олександра Бригадир.

Навчити населення навичкам першої допомоги - це дуже важливо, кажуть в Товаристві, бо світова статистика свідчить, якщо не надати першу допомога в першу годину після події, то 40% людей гине, впродовж 3-х годин – 60%, за 6 годин – 90%.

- Я займаюся підготовкою інструкторів для школи, - розповідає тренер з першої допомоги товариства "Червоного Хреста" Михайло Бандрівський (на фото - зліва) . – Крім тих інструкторів, які уже працюють, влітку плануємо підготовку інструкторів в області. Наші інструктори - це не тільки студенти-медики, є і лікарі-інтерни - анестезіологи, хірурги. До речі, щоб стати інструктором, не обов'язково бути студентом-медиком чи мати медичну освіту. Але їх підготовка є тривалою. Спочатку є так званий випробувальний період - відбираємо людей з числа волонтерів нашої організації. Це люди, які допомагають в проведенні заходів, майстер-класів в публічних місцях. Далі набираємо групи, затверджуємо бюджет в Києві. Навчання інструктора триває 5 днів. Воно безкоштовне.

Куди звертатися

З питань навчання в школі звертайтеся до координатора "Школи першої допомоги" - Олексія Шейки. Довідки за телефонами: 096- 598-39-43, 066-338-78-95.

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Igor Step

    телефони не правильні

keyboard_arrow_up