Тернопільський медуніверситет навчатиме фахівців екстреної медичної допомоги з усієї України

Тернопільський медуніверситет навчатиме фахівців екстреної медичної допомоги з усієї України
  • Очні тренінги для 100 інструкторів проведуть на базі Центру симуляційного навчання ТНМУ. 
  • Загалом охопити навчанням на онлайн-платформі планується близько 25 тисяч працівників системи екстреної медичної допомоги. 

Міністерство охорони здоров’я спільно зі Світовим банком у рамках проєкту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» розпочало масштабне навчання працівників бригад екстреної медичної допомоги. 

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

Основна мета навчального проєкту — оновлення підходів до надання екстреної медичної допомоги на догоспітальному етапі, посилення компетенцій медиків та зменшення смертності пацієнтів за невідкладних станів. 

Відео дня

«Постійне навчання працівників «екстренки», зокрема відпрацювання практичних навичок, — це можливість зберегти життя нашим громадянам, особливо коли йдеться про допомогу у разі інсульту, інфаркту, від яких помирає найбільше українців. Окремий напрямок — це розвиток навичок медицини катастроф для порятунку у першу чергу постраждалих від російських атак», — зазначив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час презентації проєкту для керівників Центрів екстреної медичної допомоги. 

Навчанням фахівців «екстренки» буде займатись Тернопільський національний університет імені Я. Горбачевського (ТНМУ), з яким вже укладений відповідний договір.

Йдеться про підготовку 100 інструкторів навчально-тренувальних відділів регіональних центрів екстреної медичної допомоги. Для них проведуть очні тренінги на базі Центру симуляційного навчання ТНМУ. 

Сам курс триватиме 24 дні безпосередньої роботи у симуляційному Центрі та складатиметься з окремих циклів: менеджменту критичного дорослого пацієнта, менеджменту критичного педіатричного  пацієнта, менеджмент пацієнта з травмою, медицина катастроф та, власне, інструкторського вишколу.  

Надалі інструктори, після проходження стажування (зовнішнього контролю), будуть навчати працівників центрів екстреної медичної допомоги, де безпосередньо і працюють. 

Окрім того, проєкт передбачає розробку теоретичної частини навчального курсу для медичних працівників та розміщення його на онлайн-платформі. У курс будуть включені відеолекції, відеомайстеркласи, методичне забезпечення та тести, які потрібно проходити протягом  теоретичної частини курсу. Переглянути матеріали можна буде у будь-який зручний час. 

Охопити навчанням планується близько 25 тисяч працівників системи екстреної медичної допомоги. 

За успішно пройдене навчання інструкторам будуть видані сертифікати «Інструктор з догоспітальної допомоги» та нараховані бали безперервного  професійного розвитку.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що в центрі симуляційного навчання ТНМУ проводять численні курси як врятувати життя, серед них і з міжнародною сертифікацією.

Читайте також

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up