Партнер рубрики Події

Тернопільський медзаклад отримав сучасний автомобіль швидкої допомоги для новонароджених

Тернопільський медзаклад отримав сучасний автомобіль швидкої допомоги для новонароджених
  • Загалом дитячий фонд ООН UNICEF Ukraine доставив в Україну 20 спеціалізованих автомобілів швидкої допомоги для новонароджених.
  • До переліку медичних закладів України, які отримали сучасні автомобілі швидкої допомоги потрапила і Тернопільська обласна дитяча клінічна лікарня.

Фото сертифікату та нового автомобіля, який допоможе рятувати малечу, опублікували на Фейсбук-сторінці медичного закладу. Заступник медичного директора з поліклінічної роботи Тарас Пилипчук отримав сертифікат на отримання передачу неонатального автомобіля швидкої допомоги.

Колектив дитячої обласної лікарні радіє новому обладнанню і переконує, що цей автомобіль допоможе їм надавати допомогу швидше та якісніше.

Відео дня

— Для нас – це надзвичайно потрібний та важливий подарунок. Адже на базі нашої лікарні працює неонатальний центр з відділенням інтенсивної терапії для новонароджених дітей з виїзною неонатологічною бригадою, відділенням патології новонароджених дітей та педіатричним відділенням для недоношених дітей. Там багато років поспіль надається висококваліфікована медична допомога новонародженим діткам в повному обсязі. Протягом року у ці відділення поступають новонароджені діти з усіх пологових відділень Тернопільської області та двох пологових міста Тернополя, — йдеться на сторінці медичного закладу.

Міністерство охорони здоров’я України зазначає, неонатальні автомобілі швидкої допомоги закупив ЮНІСЕФ за кошти Уряду Нідерландів задля підтримки впровадження Програми раннього розвитку дітей в Україні.

Мета програми — сприяти тому, щоб кожна українська дитина могла реалізувати своє право на здоровий початок життя й забезпечити потреби кожної дитини на всіх наступних етапах завдяки якісному медичному супроводу й лікуванню в закладах охорони здоров'я або вдома завдяки домашнім візитам лікарів до молодих родин після виписки з пологових будинків.

Читайте також:

Чому «взялися» за Перинатальний центр? Аналізуємо, чим загрожує об'єднання з дитячою лікарнею

У обласній дитячій лікарні запрацював сall-центр: що можна дізнатися по телефону?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up