Тернопільського священика бачили в бійці з пістолетом в руці

Тернопільського священика бачили в бійці з пістолетом в руці
Бійка, у якій, за словами очевидців, „засвітилася” навіть вогнепальна зброя, трапилася біля ресторану "Стожари" увечері 21 квітня. Билися, як переконують жителі Збаража, "серйозні люди”. Тому випадок, як подейкують у місті, "заминають" на рівні району.

За кермом був священик. У руках одного з учасників, в якому свідки бійки впізнали священика, як стверджують, був навіть пістолет. Тож саме із душпастирем ми вирішили познайомитися ближче.
- У суботу біля "Стожарів" йшли двоє панів напідпитку. Один із них колись обіймав серйозну посаду в районній міліції - розповів журналістові 23 квітня телефоном чоловік, який назвався Петром і заявив, що бачив бійку. Прізвища свого чоловік не назвав, мовляв, не хоче “світитися” у такій справі. - Біля них на швидкості кілометрів 100 мчав чорний мерседес-"очкарик" з номером "0038". За кермом був священик з Тернополя. Не знаю, чи зачепив він тих двох пішоходів чи ні, але коли зупинився – почалася шарпанина.
Конфлікт, за словами нашого співрозмовника, переріс у бійку. Водій "Мерседеса" виявився сильнішим від опонентів, хоча й сам був "під мухою".


- Священик ледь стояв на ногах, - продовжує пан Петро. - Спочатку ті двоє кинули його на землю, але він – здоровий такий. Піднявся, розійшовся - і давай їх товкти. Ті хлопаки аж падали від ударів. Один уже лежав нерухомо, а інший відійшов убік. Але священик дістав пістолет і приставив чоловікові, який лежав на землі, до голови. На бійку зійшлися люди. Там і міліціонери відпочивали колишні, то вони той пістолет вибили йому з рук. Хтось підняв зброю і віддав пасажирам „Мерседеса”, бо ж там були ще дві жінки і старший чоловік. За потребою свідків знайти неважко, бо багато хто бачив і зброю, і саму бійку.


Водій "Мерседеса", як розповідає чоловік, не був у рясі, тож ми запитали, звідки інформація про його причетність до церкви. Так само, як і інформація про те, що один з двох інших учасників – екс-міліціонер.
- Збараж невеликий, тому хто тут чим командував – добре відомо, - відповідає пан Петро. - А про те, що водій – священик, стало відомо після того, як з усіх-усюд почали з'їжджатися священики і з міста, і з сіл. Священнослужителі всіх "на вуха" підняли. Ще того вечора всю справу з бійкою і зброєю почали заминати. Від них і „просочилося”, що бився отець Ігор з Тернополя.

Відео дня
>"Про пістолет також чув". Бійки з участю отця, та ще й, можливо, озброєного – трапляються не щодня. Відтак 23 квітня ми поїхали у Збараж розбиратися у ситуації. Насамперед завітали на автозаправну станцію метрів за сто від "Стожарів".
- То не моя зміна була, але ту історію чув, - каже один із працівників заправки. - Кажуть, що священик напився і чудив. Кажуть – нібито з Тернополя. А про пістолет... Так, також чув. Спочатку він махав ним, а потім його відібрали і сховали.


У барі, який працює біля заправки, - також знають про суботні „бої”.
- Я подробиць не знаю, але була якась серйозна бійка, - поділилась інформацією бармен. - Там колишні міліціонери замішані ніби...
Зрештою, про випадок запитали у "Стожарах". Та усі працівники, до яких звертався кореспондент, лише посміхалися і переконували: "Нічого в нас не було".
Наступний пункт нашої подорожі - райвідділ міліції. Начальник був у відпустці. За коментарем ми звернулися до виконувача його обов'язків.


- Була бійка, - каже в. о. начальника Збаразького райвідділу міліції Ігор Саган. - Наші працівники виїжджали. Двох учасників взяли на експертизу. Вони відразу написали, що жодних претензій один до одного не мають. На одного склали протокол.
Та за якою статтею протокол, правоохоронець не сказав. Так само як і не підтвердив, чи один із забіяк - священик.


- Не знаю, чи священик, - каже пан Саган. - А про пістолет від вас вперше чую.
Поспілкувалися ми з деякими місцевими охоронцями закону й неофіційно. Люди у формі були дуже неговіркими, але деякі деталі таки "здали".
- Я не знаю, чого вони почали, - неофіційно каже місцевий правоохоронець. - Один із них – наш пенсіонер. На пенсії вже років вісім. Другий, знаю точно, ксьондз якийсь. Всьо біля "Стожарів" було. Напились, та й щось по п'яні... Але толком що до чого, я не знаю.

Телефонували до священиків. І чоловік, який до нас зателефонував, і правоохоронці описали чоловіка, який був за кермом іномарки та брав участь у бійці. Згідно з описом, він високий, кремезний, років 35-ти, обличчя поголене, волосся чорне. Знаючи марку автомобіля, державний номер, а також маючи опис чоловіка, ми почали з'ясовувати його особу. Провівши власне розслідування, ми дійшли висновку, що все вказує на отця Ігоря Семирозума, який служить у церкві Різдва Христового Української автокефальної православної церкви, що у Тернополі на вул. Руській.


Аби підтвердити чи спростувати участь саме цього отця у збаразькій бійці, ми запитали про це в нього самого телефоном. На запитання журналіста: "Чи з отцем Ігорем Семирозумом розмовляю?" священик впевнено відповів: „Так”.
- Хотіли вас розпитати про той випадок, що мав місце в суботу у Збаражі. Бо є інформація, що й ви там брали участь.
- Прошу?
Перепитуємо ще раз те ж саме.
- Зараз, зачекайте хвилинку, він відійшов, зараз я дам, зараз... – була відповідь.
Після цих слів ще секунд 30 журналіст слухав тишу. Потім слухавку поклали. Більше за цим номером 23 квітня слухавки ніхто не брав.


Аби отримати відповіді на свої запитання, ми поїхали на робоче місце чоловіка - у церкву.
- Я його нині не бачила, - різко і без жодних пояснень повідомила жінка, яка продає всілякий церковний крам.
Кореспондент "RIA плюс" телефонував до священика і у вівторок, 24 квітня. Слухавку той так і не брав. Відтак ми того ж дня пішли у церкву Різдва Христового, щоб поговорити якщо не з отцем Ігорем, то із його владикою – митрополитом Мефодієм. Одначе між 10.00 та 11.00 жодного священика там не застали.
- Їх немає, і не можу сказати, коли будуть, - пояснила жінка-продавець із церковного кіоску.
Ми пропонуємо Ігорю Семирозуму викласти свою позицію щодо описаного в публікації. Разом із тим, офіційно звертаємося до правоохоронних органів з проханням перевірити інформацію, яку озвучують жителі Збаража. Усіх свідків конфлікту, у тому числі й тих, хто бачив зброю, просимо звертатися за номером 0-97-910-46-38.

 

Видавництво РІА

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (124)
  • Anonymous

    Слухай шрайбікус а чому ти невисвітлив прізвища і імена міліціонерів СТРАШНОООООООО
  • Anonymous

    подивіться і зрозумієте http://www.youtube.com/watch?v=hsjzgdtWUfM&feature=related

    Anonymous reply Anonymous

    зрозумів
  • Anonymous

    Такі бо фальшиві апостоли, лукаві робітники, що підроблюються на Христових апостолів. І не дивно, бо сам сатана прикидається анголом світла!
  • Anonymous

    Алена! Я с тобой согласен! Только ето не "крыса", а "шестерка", а шестерок надо опускать. Чтоб "Петро" прєвратился в "Петушка" и кукарекал у парашы!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Anonymous reply Anonymous

    москалів прохання ступитисє звідци до курвої мами

    Anonymous reply Anonymous

    А ты бычара валил бы в свое село,наехало лимиты поганой.

    Anonymous reply Anonymous

    матушка рассєя па вас саскучілась!чіматан-ваксал-рассєя!агі !
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:02 Про блуд, зради і церковний шлюб. Отець Олексій Філюк відповідає на гострі питання про сім'ю photo_camera 21:01 На війні загинув захисник з Почаївської громади Віталій Сімора, якого вважали зниклим безвісти photo_camera 20:01 Тернопільські поліцейські отримали нові авто 19:04 У кого можуть вилучити авто, за новим законом про мобілізацію Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 18:03 У Тернополі відкрили виставку до річниці першої згадки про місто photo_camera 17:30 Новий закон про мобілізацію: розʼяснення про те, що зміниться 17:05 Скільки коштує орендувати електросамокат у Тернополі: порівняли тарифи та умови photo_camera 16:25 Тернопільська модель, студентка ЗУНУ Маріна Міжонова здобула титул Miss Supranational 15:55 Президент підписав Закон про мобілізацію 15:40 Тарифи підняли, а людей не спитали! Тернополяни скаржаться на управителів будинків 15:10 Помер український письменник та громадський діяч Дмитро Капранов 14:35 Газопостач на Тернопільщині завищував ціни, тепер має повернути майже півмільйона у бюджет 13:55 У Тернополі організовують перший ековелопробіг 13:15 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 12:35 У Тернополі чоловік продавав наркотики під виглядом електронних сигарет 12:01 Яку роботу пропонують в Тернопільському центрі зайнятості 11:30 Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ) 10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up