Тернопільську молодь кличуть копати криївку

Тернопільську молодь кличуть копати криївку
Історичне місце - криївку у селі Жуків на Бережанщині - хочуть відновити тернопільсьскі активісти. Відтак запрошують приєднатись студентів, школярів та усіх бажаючих. Роботу розпочнуть 28 липня.

 Місце, де колись була криївка головнокомандувача служби безпеки УПА Миколи Арсенича, розташоване близько двох кілометрів від самого села. Молоді просвітяни хочуть відновити історичне місце, розкопавши там нову криївку. 

- На місці розкопок ми розпочали підготовчі роботи - розчистили місце для табору, для самої криївки та підготували план розкопок, - розповідає голова ГО "Молода просвіта" Святослав Абрам'юк. - Наступним кроком буде підготовка матеріалу для влаштування криївки зсередини.

За словами пана Святослава, табір для розкопок триватиме з 28 липня до 3 серпня. До цього часу долучитись до відновлення історичної пам'ятки можуть усі бажаючі. Окрім розкопок, учасники табору зможуть з користю відпочити на природі, прослухати цікаві тренінги та познайомитись з багатьма цікавими людьми, обіцяють організатори. 

Відео дня

- Чи завершимо роботу до кінця літа, поки невідомо, - каже чоловік. - Тому, що ми обрали спосіб копання без техніки, а на це потрібно багато часу. Якщо вручну буде проблематично це зробити, то тоді долучимо техніку.

Довідка

Зголоситись до участі в розкопках можна за телефон 097-934-25-24 - Святослав Абрам'юк, 25-06-90. Або прийшовши у "Молоду просвіту" за адресою вул. Йосифа Сліпого, 3 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

    З індивідуальним опаленням приходити?
  • Анонім

    Хоча може й ні. Від мобілізації може допомогти. Як добре закопатись то може й пронесе
  • Анонім

    Херньою страдаєте
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up