Партнер рубрики Події

Тернопільводоканал нарахував пеню понад 11 тисячам абонентів

Тернопільводоканал нарахував пеню понад 11 тисячам абонентів

У платіжках водоканалу є нова графа «Пеня» — кому її нарахували.

 

Понад 11 тисячам абонентів «Тернопільводоканалу» нарахували пеню.

Про це повідомили в КП «Теронпільводоканал».

— У травні тернополяни отримали платіжки за квітень з графою — «пеня». Частина містян побачила у ній лише нулі, але багатьом споживачам пеню нарахували. Пеню нарахували тим споживачам, які несвоєчасно або не в повному розмірі розрахувалися за комуналку впродовж останніх 6 місяців, — йдеться у повідомленні.

Відео дня

На підприємстві наголошують, що пеню нараховують, якщо сума за послуги, які надав водоканал, не сплачена до кінця наступного місяця. Наприклад, якщо до кінця травня не оплатити суму за квітневі нарахування, то у червні на них уже буде нарахована пеня. Навіть якщо абонент оплатив лише частину заборгованості, то на залишок може нараховуватися пеня.

Водоканал закликає споживачів вчасно й у повному обсязі розраховуватися за комунальні послуги.

— Абоненти, які вчасно платять за централізоване водопостачання водовідведення, не мають клопотів із пенею. І тим більше, не ризикують втрапити в халепу із відключенням від каналізації, як це трапляється зі злісними боржниками, — резюмують у водоканалі.

Довідка
З початку повномасштабного вторгнення росії в Україні діяла заборона на нарахування та стягнення пені, штрафів, інфляційних нарахувань населенню, у разі несплати або неповної оплати житлово-комунальних послуг, а також припинення надання житлово-комунальних послуг боржникам. Але у грудні 2023 року уряд скасував мораторій.
Графа «Пеня» з'явилася в платіжках тернополян за квітень 2024 року.

 

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» публікували результати опитування тернополян на сайті 20minut.ua, скільки кубів води їм нарахували за загальнобудинковим лічильником, тобто тієї води, яку вони особисто не використали, але плату за неї водоканал стягує. Найчисельнішою виявилася частина жителів міста, де за загальнобудинковим лічильником нарахували від 1 до 3 кубів води — таких було 24%.

 

Читайте також:

1-3 куби води за загальнобудинковим лічильником нарахували 24% тернополян — опитування «20 хвилин»

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (30)
  • Наталя Гупало

    Приаикли жити  якщо моя влада шо хочу то роблю а роблю так щоб мені і хто мені кланяється хватило на бабло по горло щоб в Європі жив припіваючи на круту тачку ну і місті мав аж би по головам всім ходив і всі казали тож добра алада все робить добре аби не гірше. Г аньба стид позорище і призріння осуд і тюряка такій владі. Але хто  буде судити самі себе. То дурним треба бути. От і живемо хто як може так і виживає а цвинтарі не нпжируться
  • Наталя Гупало

    Та ті нахаби вже не знають як собі ви дерти гроші на квартири вілли допомоги на молоко бабло в ошорах і т. Д. З покірного і дурного  і забитого ПОДАТКАМИ дятька що колись мовчав  а зараз хоче просто жити як люди живуть але ті хто називає себе владою привикли ГНОБИТИ інших але  з себе  вини ніколи не ЗНІМУТЬ.
  • Viacheslav Gopanchuk

    Хуженібудіт 🤣
  • Аня Марчак

    А за якого милого пеню нараховують?Ще сволочі хай зроблять графу за підведення труби до квартири.

    Анна Ольжич reply Аня Марчак

    Аня Марчак а платити вчасно, згідно закону, для вас не варіант?

    VITALII WNDS reply Аня Марчак

    Треба буде - блятьзро! А ще у тебе у квартирі є електропроводка..... Можна і за подачу струму, і за розподіл, і за самі дроти, і за електролічильник, і за вхід проводки у твою квартиру, і за кожний вимикач, і на навіть за пса, кота, рибки, і навіть за саму себе будеш податок платити!  Держава це не сюсі-пусі, а апарат управління бидлом!🤗

    Оксана Наконечна reply Аня Марчак

    Аня Марчак добре,що їм підгадала😉

keyboard_arrow_up