Тернополян безкоштовно тестують на гепатит С

Тернополян безкоштовно тестують на гепатит С

Пройти безкоштовний тест на гепатит С можуть всі охочі на Театральному майдані сьогодні, 27 липня до 13.00. Також фахівці готові надати вам кваліфіковану консультацію.

 

Цю акцію проводять з нагоди Міжнародного дня боротьби з гепатитом, який відзначають 28 липня.

Біля машини мобільної амбулаторії стоїть черга тернополян, які хочуть пройти тест. Організатори розповідають, що така акція проходить у Тернополі вже сім років поспіль.

Відео дня

Мета акції інформувати людей про небезпечну хворобу.

  - 95% людей бояться тестуватися і не знають свій статус, - каже керівник громадської організації «Джерела громадського здоров’я» Тетяна Козарецька. - Це пов’язано з тим, що хвороба може протікати безсимптомно.

Гепатитом С можна швидко інфікуватися, але гепатит вже давно перестав бути невиліковною хворобою, кажуть медики.

 - Ми займаємось профілактичною роботою серед уразливих груп населення: жінки, які займаються проституцією, чоловіки з нетрадиційною орієнтацією та люди, які приймають ін’єкційні наркотики, - каже пані Козарецька. – Серед них майже кожен другий заражений гепатитом С.

Організатори закликають перестати закривати очі на проблеми і пройти тест - для цього потрібно здати аналіз крові з пальця.

25-річна тернополянка Надія каже, що вирішила пройти тест, бо розуміє, що ця хвороба може торкнутися кожного. 

- Я вже декілька років тому проходила тест в цій мобільній амбулаторії і цьогоріч, побачивши її на Театралці, вирішила знову перевіритись, - каже дівчина. 

Зазначимо, що в Україні проживають від 1 до 2 мільйонів хворих на гепатит С.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up