Партнер рубрики Події

У неділю на Театралці активісти збирають народне віче. А що думають тернополяни? (Опитування)

У неділю на Театралці активісти збирають народне віче. А що думають тернополяни? (Опитування)
  • Мирне народне віче вібудеться 6 жовтня о 12.00 на Театральному майдані в Тернополі. 
  • Акцію протесту анонсували громадські активісти руху "Захисти Україну" на прес-конференції 5 жовтня. Що про це думають місцеві, запитали журналісти "20 хвилин".

- На народне віче у неділю, 6 жовтня, ми запрошуємо усіх небайдужих тернополян та громадських активістів - каже ветеран-доброволець Дмитро Гайдуцький. - Ми хочемо висловити свій протест діям теперішньої влади, які ми вважаємо незаконними та які не відповідають цінностям і ідеям, що ми започаткували під час Революції Гідності на Майдані.

Організатори кажуть, що віче - це продовження подій, які розпочались 2 жовтня.  Тоді ж і було створено рух "Захисти Україну" із громадських організацій Тернопільщини. 

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Нагадаємо, Небайдужі громадяни пікетували Тернопільську ОДА. Вони виступили проти капітуляції та імплементації «формули Штайнмайєра». Також підписали звернення до депутатів обласної ради, аби ті підтримали їх у боротьбі за Україну. 

 Тернопільські активісти прийшли на позачергове засідання депутатів облради (оновлено)

Активісти не підтримують імплементацію «формули Штайнмайєра», відповідно до якої, українські сили будуть відведені від територій окупованих територій. Також учасники протестують проти виборів на підконтрольних бойовикам територіях без контролю українських сил.

Учасники руху "Захисти Україну" наголошують, що акція протесту є мирною та закликають не брати із собою жодної політичної символіки та обійтись без політичних гасел. Також спікери закликали приєднуватись до руху "Захисти Україну" усі охочі громадські організації. Для цього варто звернутись у координаційний штаб руху за адресою вул. Чорновола, 1. 

Що думають тернополяни про "формулу Штайнмайєра" і опір капітуляції:

Аліна, 40 років, вчителька

- Про угоду я чула, але часу в ній розібратись не було. Тому коментувати так не можу, бо не дуже компетентна в цьому. Я знаю, що мають відійти на два кілометри від зони зіткнення. Але я дуже проти. Вважаю, що капітулювати українські війська не мають в будь-якому разі. Стільки людей там загинуло, п'ять років війни, щоб піти назад? Дуже образливо за наших хлопців.  Я готова прийти на віче, щоб підтримати цю ідею.

 

Андрій, 65 років, художник

- Я дивлюсь деколи програми про політику. Але нема тут що говорити, бо це нічого не змінить. Я знаю, що треба йти на такі заходи, але тут інше. Світ на їхній стороні. На стороні Росії. Ви чуєте Меркель, і Франціяюю. Бо вони "краник перекриють" - і все. Їм треба економіку. Яка там Україна. Я не вірю, що ця угода щось змінить. Я думаю, що знов діти будуть гинути. То страшно. 

 

Наталія, 28 років, фотографиня

- Політикою я не цікавлюсь. Я просто уникаю політичних питань, бо вони приносять багато розчарувань та сварок між собою. Я стараюсь просто добре робити свою роботу. Думаю, що є люди більш компетентні, щоб робити висновки. Про угоду я чула, але вважаю, що я занадто мало знаю про ситуацію, щоб виходити і щось комусь доводити. Не завжди те, що нам кажуть у мікрофон - це правда.

 

Андрій 36 років. бармен

- Я чув про цю ситуацію і про угоди. Але чи змінить це щось, не знаю. Думаю, що це просто черговий хід влади. Щоб вони не відвели, а потім за тиждень ще більшої біди не було.  Хотілося б, щоб там усе закінчилось. 

 

 

 

Опитування

Ви прийдете на "народне віче"?

Опитування

Чи підтримуєте ви відведення українських військ від окупованих територій?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (37)
  • Anastasiia Shakhmatova

    ТНР
  • Олена

    Цей, що розпинався на майдані про своіх двох синочків хоче іх осиротити? А потім проливати і проливати кров до тих пір, поки ці синочки не виростуть і не покладуть своі голови? За що і за кого? ЗУПИНІТЬСЯ!
  • Ігор Комендат

    Ну шо зробимо їх ще раз??? 73 відсотки Все що відбувається в країні це і ВАША відповідальність. Хотіли клоуна при владі і шутів горових в парламенті маєте. Тепер подивимося до чого це приведе.

    gt111 reply Ігор Комендат

    клоун пе в пару років про ту саму формулу говорив і приймав закон про особливий статус може ви вже забули?
  • Анна

    Це ви, громадські організації хочете, щоб вбивали українських дітей і жінки ставали вдовами, а діти сиротами! Це ви, громадські організації, які нібито за Україну, хочете насильства і постійно від вас тільки агресія!! Це ви хочете крові!!

    ехе хе reply Анна

    100 %

    Ігор reply Анна

    100%ці  патріоти які не хочуть працювати , а тільки дай пропор ,лозунг , і грошенят побільше ...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:43 У Тернопільський став зливається незрозуміла рідина жовтого кольору 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up