Партнер рубрики Події

Чому з Чорновола забрали туї та якими деревами їх замінять

Чому з Чорновола забрали туї та якими деревами їх замінять
  • Під час реставрації вулиці В’ячеслава Чорновола почали забирати туї. Це викликало обурення тернополян у Facebook. Люди кажуть, що видалили здорові на вигляд дерева.
  • Чому довелося вирізати туї та чи відновлять зелені насадження – дізнавався журналіст «20 хвилин».

Нагадаємо, в ході реставрації першої частини вулиці Чорновола було видалено старі каштани та насаджені червонолисті клени. Під час другої частини реставрації вже видалили старі липи. Їх також замінять молоді клени, які добре підходять для висадки в містах. В управлінні ЖКГ Тернопільської міськради вже пояснювали, чому довелося видалити липи.

Повністю припинити омолодження дерев в місті неможливо. Питання омолодження дерев у Тернополі розглядали на виконкомі міської ради Тернополя 3 липня. Зокрема, йшлося про петицію. У міській раді кажуть, зелені насадження повинні періодично оглядатися на предмет аварійності та обрізатися або видалятися повністю у разі необхідності.  

Видалення туй відбувалося 2 липня. В управлінні ЖКГ кажуть, дерева довелося вирізати через необхідність ремонту системи газо- та теплопостачання. Без видалення дерев неможливо провести повну заміну цих мереж. В центрі міста одні з найстаріших комунікацій, які прокладені в Тернополі. Саме через це і довелося видалити старі дерева. Однак відповідно до проекту реконструкції вулиці, зелені насадження відновлять.

Відео дня

- Якщо зараз буде проведена реконструкція вулиці, але систему газо- та теплопостачання не замінять, то через кілька років доведеться знову все розбирати і переробляти, – розповідає прес-секретар управління ЖКГ Тернопільської міськради Ольга Терещук. – Люди тоді будуть обурюватися, що після завершення реконструкції все знову розривається. Саме тому потрібно проводити заміну відразу. Замість старих труб будуть прокладені нові, поліетиленові, на які виробник дає гарантію 75 років. Тому всі ремонтні роботи проводять відразу, щоб вже не повертатися до них в цьому місці впродовж десятиліть.

Робочі, які проводили видалення дерев, помітили, що корені туй почали гнити, тому навіть якби їх залишили, через кілька років їх довелося б замінити на нові дерева.

На місці вже працює газова служба. Робітники почали заміну комунікацій. На місце ремонту привезли нові поліетиленові труби.

Тернополяни можуть не перейматися стосовно видалення дерев, оскільки ця процедура є необхідною для покращення благоустрою Тернополя.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up