Партнер рубрики Події

Чи зупинять "омолодження" дерев у Тернополі: що вирішив виконком

Чи зупинять "омолодження" дерев у Тернополі: що вирішив виконком
  • Петиція тернополянки про припинення "омолоджень" дерев в Тернополі набрала 307 голосів з необхідних 300.

  • На виконкомі міської ради 3 липня прийняли рішення щодо "омолоджень". 

Нагадаємо, петицію з проханням зупинити "омолодження" дерев в Єдиному реєстрі місцевих петицій 17 травня 2019-ого зареєструвала Анастасія Джула. Авторка не лише пояснює чому це шкідливо для дерев, а й пропонує альтернативу. Зокрема, дівчина пропонує робити санітарну обрізку дерев фаховою, як це є в європейських містах. Розробити чіткі правила для комунальників, за якими буде здійснюватись догляд за всіма деревами в місті. Ввести мораторій на омолоджуючу обрізку здорових дерев, та ввести покарання за порушення, що призводять до загибелі дерев. 
Створити систему збору і переробки осіннього листя, зручну та вигідну насамперед для тих, хто листя збирає. Також створити групу з фахівців-дендрологів та з представників громадськості для розробки програми комплексного озеленення Тернополя.

Про розгляд петиції йшлося на засідання виконавчого комітету міської ради в середу, 3 липня. 

- Повністю припинити утримання зелених насаджень і не проводити їх омолодження ми не можемо, бо це заборонено правилами, - каже заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Владислва Стемковський. - Також необхідно здійснювати постійний огляд на предмет їхнього аварійного стану або взагалі стану загрози для міської інфраструктури та людей.

Відео дня

Тому у міській раді підтримали проект рішення, згідно з яким власники, балансоутримувачі, користувачі територій мають забезпечити виконання робіт із догляду за зеленими насадженнями згідно вимог чинного законодавства.

- Зокрема, у між вегетаційний безлистий період, із залученням спеціалістів у системі зеленого будівництва та при потребі дендрологів із індивідуальним підходом до кожної породи дерев та з дотримання діючих норм, - каже пан Стемковський.

Згідно із рішенням, відділ зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації Тернопільської міської ради має оприлюднювати перелік першочергових об’єктів, рекомендованих комісією з оцінки стану та вартості зелених насаджень для виконання робіт з підрізки у між вегетаційний період на офіційному веб-сайті. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Наталія Швайка Репак

    Санітарна обрізка потрібна. Але адекватна, а не штурпаки з дерев полишати.
  • Ната Ли

    Обрізати дерева потрібно,ті,які потребують і переносять обрізання.Що у цьому поганого?Раніше дерева не обрізали,тому щр не було техніки і бензопил)))Поробуйте вилізти на високе дерево із звичайною пилкою і підріжте його)це дуже і дуже небеспечно!
  • Лариса Цимарная

    Це все ширма для списання коштів,мабуть!!!
  • Анна

    Не треба з дерев робити кущі!! Дерево має давати тінь. Нехай в парках позрубують краще ті ялинки, які обсохли, а то причепились до дерев.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up