Тернополян попереджають про небезпечне імпортне морозиво: хто виробник

Тернополян попереджають про небезпечне імпортне морозиво: хто виробник

Смаколик має ванільний смак.

В Україні у продажу виявили небезпечне для здоров'я морозиво імпортного виробництва — Häagen-Dazs. Воно експортувалося в Україну з Франції. Має ванільний смак, а ще, етиленоксид — дуже небезпечну для здоров’я людини речовину.

Про небезпечний десерт з Франції повідомляє Держпродспоживслужба Тернопільської області, посилаючись на Європейську систему швидкого оповіщення про харчові продукти і корми (RASFF). 

Відео дня

В Україні смаколик продавали в магазинах Закарпатської області, Тернополі, Одесі, Полтаві та інших містах, повідомляє РБК — Україна. 

Відомо, що морозиво вже вилучили з магазинів у Швеції, Хорватії, Фінляндії, Німеччині, Польщі, Данії, Іспанії та інших країн Європи.

В Держпродспоживслужбі наголошують на необхідності вилучити з продажу отруйний продукт, а покупців просять повідомляти відповідні органи, якщо вони побачать морозиво в якомусь магазині.

Якщо виявили даний товар в продажу, звертатись необхідно в Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області  — м. Тернопіль, вул. Микулинецька, 20, тел. (0352) 52-10-10. 

Держпродспоживслужба інформує, що оператори ринку зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти  можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність компетентний орган (Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області).

Зазначимо,що оксид етилену (EtO) – це промисловий хімікат, який використовується для стерилізації медичного приладдя, зменшення забруднення прянощів та виробництва інших хімікатів. Чистий EtO при кімнатній температурі є безбарвним газом, а при температурі -47oС – рухомою безбарвною рідиною. Оксид етилену вбиває мікроорганізми), що дозволяє ефективно використовувати його для стерилізації. При вдиханні виникає гостре отруєння, результатом якого стає нудота, блювання, неврологічні захворювання, бронхіт тощо. При контакті зі шкірою або слизовою оболонкою очей викликає подразнення.

Читайте також: 

Автор Мирослава Плотніцька

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Maxim Medvid

    Ви хоть інформацію перевіряйте😁😁 це морозиво як продавали так і продають і в Німеччині і в США і в Швейцарії....це ціла мережа з своїми магазинчиками.....доречі смачне і досить не дешеве

keyboard_arrow_up