Тернополян шокувало інфекційне відділення в дитячій лікарні (ОНОВЛЕНО)

Тернополян шокувало інфекційне відділення в дитячій лікарні (ОНОВЛЕНО)

Страхітливими фото туалету, ванни та дверей у лікарні поділилась тернополянка Олена Давиденко у спільноті "Типовий Тернопіль". Жінка нарікає на антисанітарію.

 

 

 

"Довелось святкові Різдвяні дні провести в дитячому інфекційному відділенні.
Це просто страхіття! Яке все старе і обдерте- ще півбіди. Але бруду...повно. Миють абияк, дезінфекція - рідко. І то тільки підлоги; меблі, санвузол мабуть не положено. Хоч це найбільший розсадник. Для приготування лікувальних розчинів дітям (сорбентів, бактерій при кишкових інфекціях) - кип'ячена вода з країну в чайнику і каструлі, які підняти важко від вапняного нальоту! А плита -аварійніше не буває, електрична, в розетку не вставляється вилка мало не наполовину, нічого не гріється... гріла напої на батареї, а воду приносили з дому.
Одне радує: персонал хороший, лікарі уважні, медсестри - терплячі і вміл і(піди попади у венку манюсінькоі ручки, коли вона вся біла. Де її шукати?)
Окреме питання - ліжка. Якийсь секонд-хенд або некондиція з дорослих лікарень. Височезні - що я при зрості 180 см, сидячи на ньому, до підлоги ногами не дістаю. Боронь Боже з такого впасти, тим більше дитині.
Загалом, в мене виникає правомірне питання до міської влади : вони коли- небудь чули таке слово - " пріоритет"?
Поки вони заливають катки у центрі міста та облаштовують мангали для шашликів у парках- є такі от діри у медицині. Я розумію - і про дозвілля треба дбати. Але тоді, коли зроблено все необхідне. А не замість нього .
Було б не так сумно, якби на тиждень раніше мій старший син не опинився у Лор-відділенні обласної дитячої лікарні. Там мили двічі на день навіть тоді, коли у відділі лежала одна(!)моя дитина . Там харчування хороше, а тут одна порція- або дитині, або мамі ( мало видають), тепло і чисто. І є великий список безкоштовних ліків (зокрема, антибіотиків, системи та ін.)
Ну, хоч щось зробили. Але...
Інфекція, одним словом... Брр..." - пише Олена Давиденко.

Нагадаємо, півроку тому "20 хвилин" вже писали про те, що за скаргою тернополянки в інфекційному відділенні проведуть перевірку. Тоді до редакції звернулась обурена мати, яка зробила цілий фотозвіт з палати.

Тоді завідувач інфекційного відділення Тернопільської міської дитячої комунальної лікарні Ольга Дивоняк повідомила, що у відділені за кошти міського бюджету зроблено ремонт всіх палат на першому поверсі та однієї палати на 2-му поверсі. Також було заплановано ремонт  2-го поверху інфекційного відділення, але початок ремонтних робіт відтерміновано, ймовірно, в зв’язку з нестачею коштів.

Відео дня

А начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення міськради Ростислав Левчук раніше говорив про те, у Тернополі завершують реконструкцію інфекційного відділення у лікарні швидкої допомоги на вул. Шпитальній, яке розраховане на дітей та дорослих. Тому вкладати додатково кошти у інфекційне відділення на «Сонячному» масиві немає змісту, бо ми в минулі роки там робили ремонт.

 – Інфекційне відділення лікарні швидкої допомоги буде для дорослих та дітей. Для міста не треба два відділення, якщо ми робимо реконструкцію, то буде єдине інфекційне відділення, а в перспективі, можливо, і єдина інфекційна лікарня, - коментував раніше пан Левчук. 

Відремонтоване інфекційне відділення у лікарні швидкої допомоги на вул. Шпитальній відкрили влітку минулого року, але ситуація дитячим інфекційним відділенням на «Сонячному» так і не змінилася. Чому так сталося, пояснює Ростислав Левчук.

— У зв’язку з утворенням госпітальних округів змінилася концепція надання допомоги інфекційним хворим, - каже він. — Якщо раніше інфекційне відділення у міській лікарні швидкої допомоги розраховувалося на потреби міського населення — а це 217 тисяч осіб, то сьогодні стоїть питання про обслуговування більше як 400 тисяч. Тобто госпітального округу «Тернопільський». Тому ми поміняли стратегію, і відділення у лікарні швидкої допомоги буде обслуговувати доросле населення. А зараз ми працюємо  спільно з управлінням охорони здоров’я обладміністрації про виділення коштів на ремонт інфекційного відділення міської дитячої лікарні. Частина коштів на цей проект буде виділена з Фонду регіонального розвитку, тож цього року плануємо там зробити ремонт. Всі документи на розгляді голови облдержадміністрації.

Прокоментував пан Левчук і звернення тернополянки про погані умови у дитячому інфекційному відділенні.

— Щодо цього звернення, то там нема ідентифікації – чи це відділення інфекційне чи ні, нема дати, - каже він. — Бо приміром, на першому поверсі вже зроблений ремонт у 2015 році за кошти міського бюджету – там встановили ванну, бойлери. В 2017 році плануємо зробити ремонті і у решті приміщення. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (15)
  • Yevhen Shevbunov

  • Yevhen Shevbunov

  • Yevhen Shevbunov

  • Yevhen Shevbunov

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up