Тернополян «трясуть» на польських кордонах

Тернополян «трясуть» на польських кордонах
  • Переглядають терміни перебування, запитують, що робили в Польщі, просять показати "Освядчення" та інші документи. Якщо таких немає - очікуйте депортацію на 6 місяців та штраф.
  • Порада: зберігайте всі документи, які надають при оформленні, працюйте легально. Тим, хто їде за польськими візами до інших країн, перетинайте словацький чи угорський кордон, або мандруйте літаком.

Польським прикордонникам дали розпорядження ретельно перевіряти українців, які повертаються по біометрії та навіть візі в Україну. Про це повідомила менеджер із персоналу Асоціації роботодавців з працевлаштування Світлана Повар.
- Зараз на кордоні складається наступна ситуація: заробітчани, які їхали на роботу за  біометричними паспортами, мають неприємні ситуації на кордоні, - пише Світлана Повар. - Польські прикордонники змушують при виїзді з їхньої країни всіх покинути автобуси та довести своє легальне перебування в Польщі.
Переглядають терміни перебування, запитують, що робили в Польщі, якщо термін перебування безперервно 2 або 2.5 місяці - одразу просять показати "Освядчення" та умову, за якою працювали, а також дозвіл на роботу. Якщо таких документів у вас не буде, то очікуйте одразу депортацію на 6 місяців та штраф, каже Світлана Повар.
- Також перевіряють людей, які їхали за візами, чи дійсно працювали у того роботодавця, від якого мали Запрошення, - каже Світлана Повар. – Цікавляться, скільки працювали і навіть чи знають вони польську мову. Просять відповісти на елементарні запитання польською, або ж таки прочитати щось елементарне.

Знання польської перевіряють для того, щоб запевнитись, що заробітчанин працював саме у Польщі , а не поїхав далі – до Німеччини чи Чехії за польською візою.

Поради від менеджера з персоналу

  • зберігайте всі документи, які вам надають при оформленні,
  • працюйте тільки на легальній основі,
  • якщо їдете за візою, працюйте саме у того роботодавця, від якого маєте запрошення,
  • якщо їдете до іншого роботодавця, уважно віднесіться до перероблення вашого запрошення на інший офіційний документ,
  • тим, хто їде по польських візах в інші країни, враховувати цю ситуацію на кордоні. І перетинати кордон словацький, угорський або мандрувати літаком.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Петро Білецький

    Це дезінформація. Шоб боялись їхати. Шоб тут на нашого жлоба робили
  • Oleg Matkovsky

    А Ви думали поляки терпітимуть. От як європеці боряться з нелегальною робочою силою (не офіційно-значить не платив податків). І те саме - чого брав польську візу як їхав до німців?
  • моє бачення

    Вже і тут балаболи. Нічого нема такого. Поляків теж виводять з автобуса?
  • Volodymer P.

    От і маєте європу, клоуни...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Зарваниці відбудеться Хресна дорога 21:00 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому призначать автоматично, а кому — за заявою 20:00 У Тернополі ймовірно отруїли собаку: тварина померла дорогою до ветеринара 19:00 Посмертні нагороди вручили рідним полеглих воїнів з Тернопільщини photo_camera Від читача 21:01 Концерт гурту O.N.E. 18:00 100-літній ювілей відзначила довгожителька з села Конюхи 17:05 На фронті загинув військовослужбовець з Великоберезовицької громади 16:50 Салон краси «RIDANA» – ваш незмінний бюті-помічник! (новини компаній) 16:20 У Тернополі відбудеться фестиваль «Великодні мотиви» 15:35 100 років виповнилося довгожительці з Тернопільщини 14:35 Військовий зробив символічний удар по мʼячу у матчі «Нива» Тернопіль — «Чернігів» 14:00 16 квітня не буде води на Подільській, а 18 квітня — на Новому Світі 13:25 Військова прокуратура розслідує напад з ножем у Бережанах — потерпілий у реанімації 12:50 У маршрутках Тернополя можна безоплатно зарядити гаджети: розповідаємо про умови 11:45 У школі №18 вшанували пам'ять випускників, які загинули у російсько-українській війні 10:57 В ДТП у Тернополі травмувався 62-річний велосипедист 10:30 Автосервіси та СТО Тернополя. Ваш автомобіль – наша турбота! (партнерський проєкт) 10:10 Знов курсує маршрутка №33 до дач біля Тернополя 09:30 Сьогодні, 15 квітня: перша письмова згадка про Тернопіль і день взяття міста радянськими військами 09:01 Чого чекати від погоди цього тижня: синоптики дали прогноз
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up