Партнер рубрики Події

Тернополянам радять не перебувати на свіжому повітрі і щільно закрити вікна та кватирки

Тернополянам радять не перебувати на свіжому повітрі і щільно закрити вікна та кватирки

Після пожежі, яка трапилась вночі 10 вересня, людей тільки ввечері попередили, аби обмежили прогулянки і щільно зачинили кватирки. Після цього порадили очікувати додаткової інформації про зняття обмежень

В пробах атмосферного повітря  у центральній частині міста та на «Дружбі» виявили збільшення вмісту фенолу та формальдегіду. Про це повідомили у Тернопільському обласному центрі контролю та профілактики хвороб ввечері 10 вересня.

— 10 вересня о 08:30 год. до ДУ «Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ» поступило термінове повідомлення щодо надзвичайної події (пожежа), яка виникла на території підприємства ТОВ «ВКФ «ЕЛІТ ПЛАСТ» по вул. Микулинецькій у м.Тернопіль, — йдеться у повідомленні служби, яке оприлюднили близько 18.30 10 вересня.

Відео дня

Проведено засідання Оперативного центру реагування на надзвичайні ситуації у галузі громадського здоров'я. Дві групи оперативного реагування хімічного спостереження і контролю ДУ «Тернопільський ОЦКПХ МОЗ» направлено до місця події для визначення та проведення відбору проб атмосферного повітря на вміст азоту діоксиду, оксиду вуглецю, формальдегіду, фенолу відповідно до напрямку вітру та його швидкості руху, а саме: на межі забруднення, межі житлової забудови в центральній частині міста та масиві «Дружба».

Здійснено відбір проб атмосферного повітря у визначених точках.

В досліджуваних пробах атмосферного повітря (вул. Чернівецька, вул. Торговиця, вул. Гетьмана Мазепи, вул. Карпенка) вміст фенолу - становив від 0,03-0,33 мг/м3 при нормі 0,01 мг/м3, вміст формальдегіду - становив від 0,60 - 0,69 мг/м3 при нормі 0,035 мг/м3згідно вимог наказу МОЗ № 52 від 14.01.2020 року «Про затвердження гігієнічних регламентів допустимого вмісту хімічних і біологічних речовин в атмосферному повітрі населених місць».

В досліджуваних пробах атмосферного повітря (вул. Шпитальна, вул. Грушевського, вул. Над Ставом, вул. Волинська) вміст фенолу - становив від 0,018-0,25 мг/м3 при нормі 0,01 мг/м3, вміст формальдегіду - становив від 0,035 - 0,56 мг/м3 при нормі 0,035 мг/м3згідно вимог наказу МОЗ № 52 від 14.01.2020 року «Про затвердження гігієнічних регламентів допустимого вмісту хімічних і біологічних речовин в атмосферному повітрі населених місць».

Вміст азоту діоксиду та оксиду вуглецю не перевищує ГДК згідно вимог наказу МОЗ № 52 від 14.01.2020 року «Про затвердження гігієнічних регламентів допустимого вмісту хімічних і біологічних речовин в атмосферному повітрі населених місць».

— Рекомендації для населення: жителям центральної частини міста та масиву «Дружба» обмежити перебування на свіжому повітрі, щільно закрити вікна та кватирки, — йдеться у повідомленні. — Очікувати додаткової інформації про зняття обмежень.

Зазначимо, що пожежа трапилась вночі, і до вечора 10 вересня не було повідомлень про обмеження чи інші заходи для тернополян. Попри неділю і гарну погоду, здається, все місто висипало на двір та в парки. Більшість з них розташовані саме у центральній частині на на масиві «Дружба».  

 

Читайте також: 

Масштабна пожежа на Микулинецькій: чи небезпечний дим для тернополян і як запобігти отруєнню

Тернопіль вкрив густий чорний дим. Усе через масштабну пожежу на Микулинецькій

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (28)
  • Анна Кулиняк

    то  коли  закривати  сьогодні   12
  • Одарка Одарка

    Що не повбилали то потроютьрешта людей
  • Olga Boyko

    Працюють служби " справно",як за радянських часів!

    Спочатку думають,А чи попереджувати ,А потім вирішують на " високому рівні", і , коли вже все гарно вдихнули отруту, попереджують!

    Та щоби вам з такою " оперативністю!"
  • Ігор Бондар

    такі заводи мають бути розміщені поза межами міста!!!

keyboard_arrow_up