Партнер рубрики Події

Противники будівництва автомийки на вул. Довженка перекрили Гаївське перехрестя


Противники будівництва автомийки на вул. Довженка перекрили Гаївське перехрестя
  • Мешканці "Східного" 4 квітня, близько 18.00, перекрили Гаївське перехрестя. 
  • Люди протестують проти будівництва автомийки на вулиці Довженка.

Це уже не перший протест мешканців вулиць Протасевича та Довженка. Журналісти "20 хвилин, уже писали про конфлікт між мешканцями та власником автомийки. Без відома мешканців 16 лютого 2018 року на вул. Довженка зрізали 30 дерев. А коли люди дізналися, що там ще й буде три автомийки - вийшли на пікет. 

Аби захистити одну з небагатьох зелених зон в мікрорайоні, люди вперше вийшли на пікет у понеділок, 26 березня. Тоді вони обіцяли перекрити Об'їзну, якщо до них не дослухаються. Забудівник запевняв їх, що готовий йти на компроміси, але від будівництва автомийки відмовлятися не збирається, бо набрав кредитів.

Наступний пікет люди влаштували 31 березня. А у середу, 4 квітня, мешканці будинків 17,18,22 на вул. Довженка та будинків 9 та 22 на Протасевича перекрили дорогу на Гаївському перехресті. 

- Після останнього пікету нам прийшов лист з міської ради, у якому пишуть, що забудовник будує автомагазин та пункт автотехсервісу і в дужках "мийка", - каже голова будинкового комітету та ініціативної групи Марія Якимів. - Але мийка це ж зовсім інший об'єкт, не торговий. А на тому стенді, який висить на огорожі майбутньої автомийки, намальовано лише чотири бокси для мийки. Я не бачу там магазину. І ще нам у міській раді відмовили у створенні комісії. От коли видавали дозвіл власнику на будівництво, то перед тим працювали ж різні комісії.

Протестувальники вважають, що там порушені усі норми. І хотіли, щоб у міській раді створили нову незалежну комісію, яка би переглянула рішення. Але у відповіді від міськради написано, що таку комісію створювати недоцільно.

Як каже пані Якимів, єдине, що запропонував власник автомийки - зробити автомийку закритою. Але люди в це не вірять.  

Водії, які потрапили в затори через перекриття дороги, до ситуації поставились по-різному. Хтось зрозумів людей і казав, що мають право. Бо невідомо, чи те будівництво законне. А хтось скандалив і не розумів до чого тут водії. У затор потрапив і дуже галасливий німець, який намагався німецькою мовою пояснити, мовляв, його не цікавить в чому проблема і йому потрібно їхати. Чоловік настільки обурювався, що поліцейські попросили людей пропустити його авто. 

Згодом на місце пікету приїхав і власник автомийки, який кілька разів пояснював і пресі, і людям, що будівництво законне, він має усі дозволи і його автомийка не є небезпечна, як кажуть протестульваник. Також додав, що готовий йти назустріч людям і побудувати спортмайданчик для дітей. Але відмовитись від будови автомийки та магазину не може. 

Протестувальники сподіюваться, що влада їх почує. І попереджають, що планують перекрити Гаївське перехрестя знову, але наступного разу це буде в годину пік. А якщо власник таки почну будову, то мешканці збираються перешкоджати цьому. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Володимир Кульба

    Розвернути пару сотень машин поліції легше, чим розвернути десятку мітингувальників
  • Вова

    Мені цікаво чому поліція замість того щоб  стати і регулювати рух просто розвертає машини. поставте на перехресті регулювальника і все.
  • Володимир Кульба

    Чому мають страждати прості мешканці через перекриття головних доріг. Я їхав в цей час з дружби на бам, поліція всіх розвертала через центр, потратив годину на дорогу плюс паливо. Йдіть кабінети перекривати міськради.
  • Vadim Yasinskiy

    Нормально все зробили. Перекрили дорогу на свому райончику. Це ваша земля, відстоюйте її як можете! Молодці!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up