Партнер рубрики Події

Тернополяни скаржаться на хабарництво в онкодиспансері. Директор запевняє, що це наклеп

Тернополяни скаржаться на хабарництво в онкодиспансері. Директор запевняє, що це наклеп
  • Про те, що в Тернопільському онкологічному диспансері медперсонал вимагає “добровільно-примусово”здавати кошти на ремонт лікарні та подобову плату за ліжко-місце у реанімації, написав на своїй сторінці радник голови ТОДА Володимир Кулак,

  • Головний лікар онкологічного диспансеру зазначає, що це не правда.

Про скарги людей, які зустрілися із хабарництвом у лікарні, розповів радник голови Тернопільської ТОДА Володимир Кулак під час апаратно-селекторної наради в ОДА, 13 травня. Згодом про це він написав на своїй сторінці в мережі «Фейсбук».

“До мене, як до радника голови ОДА, звернулись пацієнти онкологічної лікарні, що з них в добровільно-примусовому порядку з кожного пацієнта, який поступає на операцію, крім самої плати за операцію, додатково збираються кошти, а саме - 2 500 гривень на ремонт закладу. Збирає кошти медсестра, з трактуванням: "Бо держава нас не фінансує, треба здавати”, - пише у пості Володимир Кулак.

Як розповів журналістці “20 хвилин” пан Кулак, що ті люди, які звернулись до нього, кажуть, що готові платити гроші за ремонт, але в касу, а не комусь в кишеню.

Відео дня

- У нас люди жаліються, але нічого не роблять. Проблема у тому, що тернополяни не хочуть писати офіційні скарги, - каже пан Кулак. - Проте у свою чергу я передав скарги тернополян голові ОДА.

“В тій лікарні навіть в жіночки інваліда, забрали й не подивились, може й останнє, правда, надали знижку тисячу грн. Взявши 1500 грн, а ще там хто хоче лежати в реанімації, ліжко-місце 500 грн доба”, - пише у пості.

Головний лікар Тернопільського обласного клінічного онкологічного диспансера Леонід Шкробот запевняє, що ця інформація - наклеп.

- Жодних коштів з пацієнтів на ремонтні роботи ніхто не збирає, ця інформація не відповідає дійсності, - каже головний лікар. - Я звернувся до начальника управління охорони здоров’я Тернопільської обласної державної адміністрації з тим, щоб комісією цю ситуацію розібрати, оскільки вона неправдива.

Окрім того, як зазначив пан Шкробот зазначив, у них в лікарні була нарада.

- Від мене, як від керівника, працівники вимагають певних дій, зокрема, подати судову заяву про наклеп. Але я ще не прийняв остаточне рішення, що робити з цим,- каже директор.

Якщо є факти, що лікарі беруть хабарі, то потрібно звернутись в правоохоронні органи, зазначають в управлінні охорони здоров’я Тернопільської обласної державної адміністрації.

- Я був присутній на цій апаратно-селекторній нараді, і сказав, що якщо є такі факти, то давайте пишіть заяву і будемо розбиратися, - коментує начальник управління охорони здоров’я Тернопільської обласної державної адміністрації Володимир Богайчук. - Я запитався у лікарів та пацієнтів онкологічного диспансеру, у свою чергу, але ніхто цю інформацію мені не підтвердив. Тому має бути зафіксований факт. Те, що хворі платять за медикаменти, то правда. Але щодо хабарів потрібно писати скарги.

У коментарях до посту пана Кулака тернополяни активно коментують. Одні пишуть, що ставали свідками хабарництва, а інші кажуть, що у пості потрібно було вказати прізвища.

“Це ви ще на написали, скільки коштує операція. Мало того, що там дуже хворі люди лікуються, ще й астрономічні суми тратять на "подяки", - пише пані Наталія.

“Володимире, на жаль моя родина стикнулася з цією лікарнею, там нема людяності зовсім. Не знаю, чи ті, що там працюють, ніколи не хворіють.”, - пише пані Світлана.

“Я мав особисто досвід коли близька мені людина була пацієнтом цього медичного закладу і на 1000 % не згідний з написаним!!! Звичайно умови не найкращі, але персонал і лікарі гідні самої вищої оцінки!!! У матеріалах не бачу жодного прізвища, одні "загальні" фрази.”, - коментує пан Ігор.

В управлінні охорони здоров’я Тернопільської обласної державної адміністрації нагадують: є хабарництво - звертайтесь у поліцію.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (96)
  • Sasha Ro

    Тернополяни скаржаться на хабарництво в онкодиспансері.
    Окрім того, як зазначив пан Шкробот зазначив, у них в лікарні була нарада.
    Але я ще не прийняв остаточне рішення, що робити з цим,- каже директор. Якщо є факти, що лікарі беруть хабарі, то потрібно звернутись в правоохоронні органи.

    А він ніби  ненезнає .
  • Амина Вильнер

    Це напевно самий корумпований...і самий безвідповідальний  мед заклад в Україні....
  • Наталя Гнатович

    Обласній лікарні...гемодіаліз.. так само беруть  взятки..А де їх не беруть..

    Амина Вильнер reply Наталя Гнатович

    Наталя Гнатович там ще до того всього ніхрена не роблять...те що потрібно не капають... а продають за сумашедші гроші... дають лдині 90 відсотків що помре і беруть хабарі...там робиться жах... незаплатиш санітарці...не підійде...лікар не підійде...знаю бо подруга лежала...(((((
  • Віктор

    Працюємо за кордоном платимо там податки і лікуємось там . Там медицина краща правда і дорожча в декілька разів
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up