Тернополяни уже розпочали пляжний сезон

Тернополяни уже розпочали пляжний сезон
  • З приходом спекотних днів тернополяни почали відпочивати на Дальньому пляжі та "Циганці". 
  • Люди купаються, засмагають. Кажуть, що гріх не скористатись такою можливістю, коли в рідному місті є пляж та озеро.
  • Проте воду та пісок, як повідомили в паразитологічній лабораторії, перевірять лише наступного тижня. 

Відпочивати на Дальній пляж люди йдуть від ранку. Але найбільше відвідувачів збирається після обіду. 

- На цьому пляжі ми з сестрою відпочиваємо уже другий день, - розповідає тернополянка Настя Жук. - Приходимо позасмагати. У воду не дуже ліземо, трохи боїмось, може там якісь глисти плавають. Але багато людей купаються. Ми, до речі, вчора приходили і вранці, і після 16.00. То у 8.30 теж було кілька людей.

Відео дня

Як повідомили в паразитологічній лабораторії, досліджувати пісок та воду будуть лише з наступного тижня. Наразі перевіряють грунти в гідропарку та в парку Шевченка. Але багатьох відпочиваючих на Дальньому пляжі та "Циганці" це не хвилює.

- Можна подумати, що щось зміниться після тієї перевірки, - каже відпочивальник Віктор. - Памʼятаю, що колись виявили ніби були щось в піску, але зробили якусь профілактику і все одно люди тут відпочивали. 

Приходять на пляж компаніями і цілими сімʼями. Відколи до Дальнього зробили нормальну дорогу, то і добиратись сюди стало легше. Особливо це стосується таксі. Адже раніше таксисти і за додаткову плату не дуже хотіли ввезти пасажирів на Дальній пляж.  Уже не кажучи про те, щоб викликати таксі на пляж. А зараз це не проблема.

Окрім таксі та власного авто, на пляж можна боратись пішки, на велосипеді та на теплоході. Ціни на який, згідно з рішенням виконкому, цього року виросли. Вартість квитка за повний рейс від причалу до Дальнього пляжу і назад для дорослих становить 25 грн, піврейсу - 15 грн. Для дітей віком від 6-ти до 12-ти років - 10 грн, половина рейсу - 5 грн. Для дітей до 6-ти років проїзд безкоштовний.

На Дальньому пляжі є кілька роздягалень, смітники та туалет, який розташований за станцією рятувальників. Також можна пограти у волейбол. 

"На "Циганку" ближче і там є душ"

Позасмагати та покупатись можна і на іншому пляжі - "Циганці". Туди, як кажуть тернополяни, ближче і легше добиратись. 

- Мені ближче йти на "Циганку" і плюс тут є душ, що для мене важливо, - каже тернополянка Ірина Кравець. - Хоча на Дальній пляж теж їздимо. Але з компанією, на шашлики. А просто позасмагати можна і тут. Тим більше, що "Циганка" після оновлення дуже гарно виглядає. 

Окрім душу, різниця між "Циганкою" і Дальнім пляжем ще в тому, що останній - офіційний. На "Циганці" є знак, який вказує на заборону купання, але тернополяни часто нехтують своєю безпекою. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Volodymer

    Ідіоти, виключіть цю огидну музику, яка грає із стовпів від пивзаводу до кінця пляжу на циганці! Цей несмак дратує людей, не дає нормально відпочити!
  • 777

    Теплохід наразі на пляжі ще не зупиняється, але це не пов'язано із купальним сезоном, бо він успішно офіційно розпочався. Не знаю чому, але скоріш за все через те, що він один є тільки (впевнений, що "Г.Танцоров" на капремонті до кінця літа), і може не справлятись з великим пасажиропотоком + він більше виконує роль прогулянкового, а не переправочного, тому через те, що один - люди хочуть помилуватися краєвидами в основному, а не лише на пляж/з пляжу переплисти.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up