Тернополянин пропонує назвати одну з вулиць міста на честь Яна-Амора Тарновського

Тернополянин пропонує назвати одну з вулиць міста на честь Яна-Амора Тарновського

Петицію "Назвати одну з вулиць міста на честь Яна-Амора Тарновського" у Єдиній системі місцевих петицій зареєстрував Любомир Білинський. 

"Ян-Амор Тарновський - державний, політичний та військовий діяч, засновник міста Тернопіль. Назва вулиці його іменем стане вшануванням пам`яті людини, яка доклала багато зусиль для розвитку нашого міста", - йдеться у тексті петиції.

Якщо ви розділяєте думку автора та теж хочете, аби в Тернополі з'явилсь вулиця названа на честь Яна-Амора Тарнавського підтримуйте питицію. Проголосувати можна тут 

До кінця збору підписів залишилось 24 дні. Нагадаємо, щоб петицію розглянули у міськраді, вона має набрати щонайменше 300 голосів.
 

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Boris Javir

    зараз всякий радянський шлак заворушиться проти засновника міста, шляхтича і не-русскава чєлавєка. відразу стане видно тих, хто першими будуть зустрічати російські танки.

    Anonymous reply Boris Javir

    Та при чому тут радянський шлак? Тут журналісти плутають Тарнавського з Тарновським. Уявляєте собі скільки плутанини буде з адресами, якщо 90 % тернополян уявлення не мають, що Мирон Тарнавський, і Ян Амор Тарновський - це не одна і та ж людина, отже і вулиці, названі їх іменами, теж різні. Карл Маркс і Фрідріх Енгельс - це теж, до речі, була не одна людина, а чотири різних людини, а Слава КПСС - взагалі не людина....
  • Anonymous

    Я категорично проти. В нас в місті вже є вулиця Тарнавського. Поява вулиці з подібною назвою призведе до плутанини і помилок.
  • Lana Milana

    Навіть автор вже помилки в описі встиг зробити
  • Степан

    Тільки за, це буде справедливо Ян Тарновський засновник міста і його перший власник. Місто завжди, до приєднання до Радянської України називалось Тарнополь, від його прізвища Тарнавський.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:32 Померла 6-місячна дівчинка, яка у лютому постраждала в аварії на Підволочиському шосе 10:50 Від отруєння чадним газом постраждала 72-річна тернополянка 10:20 Тернопільські капелани відвідали військових на Харківсько-Лиманському напрямку 09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up