Тернополянин скаржиться на дохлу рибу в магазині. Там кажуть, що вона снула

Тернополянин скаржиться на дохлу рибу в магазині. Там кажуть, що вона снула
  • У редакцію “20 хвилин” звернувся читач Віктор зі скаргою на дохлу рибу в супермаркеті NOVUS. 
  • У магазині сказали, що “риба має властивість засинати”. А у Держпродспоживслужбі підтвердили, що існує визначення “снула риба”. 
  • Що робити, якщо ви виявили не якісний товар у магазині, дізнавалась журналістка “20 хвилин”. 

- Я проходив повз цей відділ і випадково зауважив, що велика риба плаває дохлою, плавала животом догори, - розповідає пан Віктор. - А в іншому акваріумі вода була дуже мутна. Вони взагалі її перевіряють? Це ж через некомпетентність продавців люди можуть захворіти. 

Пан Віктор одразу звернувся до продавчині, яка сиділа поруч із акваріумами, і вона відповіла чоловікові, що вони перевіряють рибу. Проте рибу вона таки забрала. 

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Журналістка “20 хвилин” зателефонувала в адміністрацію супермаркету NOVUS. Керуюча магазином пані Наталія відреагувала на запитання журналістки спокійно. Пояснила, що рибу вони перевіряють регулярно. 

- Риба має властивість засинати, - каже керуюча магазину. - Але ми завжди стараємось вчасно її забирати із акваріуму. Воду у акваріумах ми міняємо раз у тиждень, коли привозять нову партію. Але у наших акваріумах є фільтри, які очищують воду. 

Як коментує прес-секретар головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області Наталія Гресько, існує поняття снула риба. 

- Снула риба - не шкодить іншим у акваріумі, - каже Наталія Гресько. - Хвора риба - швидко засинає і така риба називається снулою. Але вона не виділяє компонентів, які б шкодили іншій рибі. Звісно, поки не помре. 

Наталія Гресько пояснює, що покупцеві, який побачить у магазині рибу, яка плаває животом догори, має одразу звернутись до адміністрації магазину. А ті, у свою чергу, повинні визначити чи це мертва риби чи снула. Але у будь-якому випадку така риба вже не придатна для реалізації. 

- На жаль, у супермаркетах снулу рибу можуть потім оходжувати та продавати, як охолоджену, - продовжує пані Гресько. - До нас у управління Держпродспоживслужби у такому випадку не надто є сенс звертатись у такому випадку, бо не було здійснено факт покупки. І тому ми не маємо права вийти на перевірку. 

Але як додає пані Гресько, супермаркети у місті перевіряють у рамках планових перевірок. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Петро Білецький

    Вона просто спить
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up