Тернополянин Василь Лабай щодня розповідає новини з АТО

Тернополянин Василь Лабай щодня розповідає новини з АТО

Василь Лабай - речник штабу АТО. 24 години на добу та 7 днів на тиждень він повинен бути у курсі усіх подій, які відбуваються в АТО. Щоденно він розповідає українцями про ситуацію в зоні АТО через прямі включення на українських загальнонаціональних телерадіокомпаніях. 

На цій посаді працює з 12 листопада.

-    Для мене – це далеко не перша ротація у район проведення АТО, - розповідає Василь Лабай. - На цій війні, з перервами, я з кінця 2014 року.

За цей час виконував завдання прес-офіцера на різних посадах: у прес-центрі штабу АТО, на одному з секторів, у складі української сторони Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК). Був у складі мобільної прес-групи одного з оперативно-тактичних угрупувань. 

Відео дня

-    Фактично усю специфіку і тонкощі нашої роботи знаю з середини, - продовжує Василь Лабай. - Зараз виконую обов’язки речника штабу АТО. Про те, що мою кандидатуру розглядають на цю посаду, мені повідомляли. 

Контракт зі Збройними Силами України у Василя Лабая підписаний на певний період. Як каже сам чоловік, на понад чотири роки. А посада речника на ротаційній основі, вимірюється місяцями. Як тільки завершиться ротація, його замінить інша людина, яка виконуватиме ці обов’язки.

-    Це надзвичайно важлива і відповідальна робота, - каже військовий. – Двадцять чотири години на добу, сім днів на тиждень потрібно бути у курсі усіх подій, які відбувається у районі АТО. Щоденно постійні спілкування, прямі включення на українських загальнонаціональних телерадіокомпаніях, інтерв’ю, як для вітчизняних, так і для іноземних ЗМІ. Коментарі на різні теми. Тому потрібно володіти великим об’ємом інформації.

На початку грудня всеукраїнські та місцеві ЗМІ писали про фейкову сторінку нового речника штабу АТО Василя Лабая у соцмережі Facebook. Як розповідає речник, з цієї клон-копії його сторінки від його імені розповсюджували неправдиву інформацію, яка стосується проведення АТО.

-    Що цікаво, цю інформацію одразу ж і одночасно почали поширювати підконтрольні терористам інтернет-ресурси та деякі російські ЗМІ, - каже Василь Лабай. - Водночас, хочу наголосити на тому, що ми ведемо постійний моніторинг інформаційного простору. Тому це дуже швидко виявили і одразу ж адекватно відреагували. 

Як каже Василь Лабай, такі злагоджені дії противника яскраво демонструють, що проти нашої держави ведеться цілеспрямована інформаційна війна. Вона спрямована на дискредитацію, у першу чергу, Збройних Сил України, як в очах світового співтовариства, так і наших співгромадян. 

-    Якщо ворог вдається до подібних дій проти мене, то мабуть, свою роботу виконую не найгіршим чином, - додає речник. 
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up