Партнер рубрики Події

Тернополянка про теракти в Парижі: з дому просять без крайньої потреби не виходити

Тернополянка про теракти в Парижі: з дому просять без крайньої потреби не виходити
Перекриті вулиці, зачинені ресторани та бари – таким сьогодні прокинувся Париж після вечірніх події 13 листопада. Робочий день відмінили, у всіх жителів попросили без крайньої необхідності не виходити з дому.


Про це  розповідає тернополянка Мар’яна (прізвище ред. відоме). Дівчина майже три роки  працює та живе у Парижі, неподалік від двох місць, де стались теракти.


- Я була на роботі, вдома в людей, в яких працюю, - каже вона. – Це близько 15 хвилин ходьби до театру «Батаклан», і недалеко  від кафе, де розстріляли з Калашнікова.  Вчора, близько 21-ї години, почули вибухи. Побачили, що звідусіль мчить міліція. Зрозуміли, що щось сталось, увімкнули телевізор. Слів не було,  новини дивились мовчки. Від телевізора не відходили. Шоковані.


Добратись від роботи додому було вкрай важко, хоча іти недовго – хвилин 20. Викликати таксі було нереально. Тож люди добирались, хто як міг. 

- Сьогодні роботодавці кажуть, що в них увесь район перекритий, - каже вона. – З дому не виходять. В принципі, така ж ситуація майже всюди. У зв’язку з надзвичайною ситуацією відмінили робочий день. Бари, ресторани закриті. Про магазини – не знаю, бо всіх закликали без крайньої потреби не виходити. Метро працює частково.  

Відео дня

Про те, що відбуваються навколо, пересічні жителі також у більшості дізнаються з Інтернету та ЗМІ.         

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • David Starr

    Це тільки початок проблем.
  • Vito

    Дорогий, Франсуа Олланд

    Український народ вкрай стурбований подіями у Франції. Головне не допустити кровопролитної бійні. Люди, які підривають в Парижі будівлі, розстрілюють людей в концертних залах і на вулицях, беруть заручників мають бути почуті, їхні вимоги потрібно поважати, а їх особливий статус необхідно закріпити поправками в Конституції Франції.1)зробити арабську мову державною

    і мовою міжнаціонального спілкування Франції. 2). надати широку автономію та

    особливий статус

    французьким містам де компактно

    проживають етнічні нац. Меншини.3). провести переговори з врегулювання

    паризької кризи із залученням країн

    посередників. 4). передати контроль над окремими

    ділянками фр. кордону французьким

    шахтарям арабського походження.5) не перешкоджати гуманітарним

    конвоям з ісламської держави. 6) Терористів — амністувати. 7) Солдатам дати наказ — не застосовувати зброю. У цій громадянській війні французький народ повинен проявити мудрість і терпимість. Будь-який конфлікт має вирішуватися мирним шляхом, шляхом переговорів. В Україні є прекрасні фахівці по веденню переговорів — Кучма,Медведчук та Шуфрич. Скористайтеся їхніми послугами. Саме це ви з Меркель вимагаєте від України, так чому б вам, "миротворцям", не наслідувати вашим же ідіотським та безвідповідальним порадам по умиротворення терористів !!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ) 22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців Від читача 17:45 Реадаптація ветеранів на робочому місці 21:06 Засліпили фари: жінка, яку збили на трасі поблизу Борщева, померла до приїзду швидкої 20:00 Його бригаду найбільше «люблять» окупанти: історія молодого командира гармати 19:00 Ремонт на вулиці Сахарова: тролейбус №9 та автобуси №12 та №21 курсуватимуть за новими маршрутами 18:00 Лікарку з ВЛК звинувачують в підробці медичного висновку для військовозобов'язаного 17:03 У Великій Березовиці загорілася вантажівка з бочкою (ОНОВЛЕНО) 16:03 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 1 травня 15:05 Розклад богослужінь та графік освячення пасок у церквах Тернополя 14:45 У Тернополі чоловік випав з вікна багатоповерхівки 14:00 На вулиці Сахарова понижують висоту бордюрів на переходах 13:30 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 13:00 У Тернополі двом вулицям мікрорайону «Південний» присвоїли нові назви 12:23 У потічку на Підволочищині знайшли тіло 81-річної жінки 12:00 Вибір матраців-топперів у місті Тернопіль (на правах реклами) 11:40 В аварії на Тернопільщині травмувався 50-річний водій мотоцикла
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up