Тернополянка, яка отримала повістку, таки пішла у військкомат. Що їй відповіли?

Тернополянка, яка отримала повістку, таки пішла у військкомат. Що їй відповіли?
  • Тернополянка, яка 26 червня отримала повістку просто на вулиці, у вівторок, 28 червня, з’явилася у зазначений час до військкомату.
  • Журналісти «20 хвилин» також зустрілися із жінкою та дізналися всі деталі.

Нагадаємо, ми розповідали історію Вікторію, яка перебувала на вулиці о 23.05, коли вже розпочалася комендантська година. Замість профілактичної бесіди чи штрафу, вона отримала від патруля — повістку до військкомату! Як стверджує жінка, чоловіки були у військовій формі. А документ, який їй вручили, був з печаткою та за підписом начальника Тернопільського об’єднаного міського центру комплектування та соціальної підтримки. У редакцію вона скинула копію повістки. Ви її можете побачити на фото. Персональні дані співрозмовниці закриваємо. Але вони є у редакції. 

Вікторія — вчителька історії за освітою, не є військовозобов’язаною. А її чоловік та батько, каже, вже захищають країну у складі ЗСУ! 

Відео дня

У військкоматі — вибачалися

28-го червня зранку о 10.00 (так було вказано у повістці) Вікторія прибула до військкомату.

— Я хвилювалася, але розумію, що я порушила закон, бо була на вулиці у комендантську годину. Томі мусила прийти та показатися, — розповідає Вікторія.

За словами жінки, співробітники військкомату, які зазвичай приймають чоловіків, які туди з’являються за повістками, були шоковані, що до них прийшла жінка. Або, принаймні, так себе поводили…

— Переді мною вибачилися, кажуть, що не розуміють, як так вийшло. За їхніми словами, це не були військові, ніби то не були працівники військкомату, які вручали повістку. Попросили вибачення та сказали, що більше такого не повториться і відпустили. Більше я питань не задавала, — ділиться Вікторія.

Жінкам не вручатимуть

До слова, у момент візиту в тернополянки навіть не перевіряли паспортні дані, але повістку, яку їй видали в патрулі напередодні (де є штамп і підпис), — забрали.

— Всі виглядали здивованими, казали, що не розуміють, як так сталося. Це не є їхня вина, на мою особисту думку. Нормально до мене ставилися, подякували за те, що я прийшла. Шоковані, мабуть, як вони, так і я. Як так взагалі могло вийти, що на вулиці вручили повістку не військовозобов'язаній? Сподіваюсь, що якось це будуть вирішувати, — розповідає Вікторія.

У військкоматі також тернополянку запевнили, що жінкам точно повістки вручати не будуть. 

Хто дав повістку жінці? Як розвивалися події того вечора? З офіційний запитом з цього приводу ми звернулися до обласного терцентру комплектування та соцпідтримки. Очікуємо на письмову відповідь, адже в телефонному режимі у пресслужбі установи надавати будь-які коментарі відмовилися. 

Ми також зверталися за коментарями до обласної поліції, адже у складі патрулів також є і працівники поліції. Однак, як розповів начальник відділу комунікації обласного управління поліції Сергій Крета, до вручення повісток представниками військкомату вони не мають стосунку. 

— Співробітники, які входять до складу патрулів, слідкують лиш за громадським порядком, супроводжують військових. А поліція жодним чином не контролює дій військових, — говорить він. 

 

Читайте також:

Чоловік і тато на фронті, так ще й мене кличуть? У Тернополі на вулиці повістку вручили жінці (!)

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (197)
  • Татьяна Дмитренко

    В 2015 году умер мой сын (в 32 года).А в апреле 2022года принесли повестку срочно явиться в военкомат г.Николаев.
  • Читач76

    Все вони добре знають ,ліпше би провіряли дитячі майданчики на яких сидять і розвивають пиво, спиртне кожний вечір .Симоненка 1 .Дит майданчик .
  • Anatoliy

    Є канал в телеграмі, де пишуть про вручення в Тернополі https://t.me/+xk5APMzLuWhhZTgy

  • Паша Пашинський

    Зняти труси і всунути по самі яйця

keyboard_arrow_up