Партнер рубрики Події

Тетяна Юрчик повертається додому, де чекатиме на донора

Тетяна Юрчик повертається додому, де чекатиме на донора

Через кілька днів Тетяна Юрчик повернеться з Мінської лікарні додому. Дівчинці видалили ліву нирку і тепер вона чекає на донора, щоб прооперувати праву нирку.

Операцію Тані провели 31 січня, тоді за дівчинку молилось багато людей. Не зважаючи на поганий стан дівчинки, все пройшло добре. Тепер Таня повертається додому.

- Таня десь у вівторок-середу повернеться додому, - повідомила журналісту "20 хвилин" волонтер Лілія Мусіхіна. - Ліву нирку їй вирізали. Оскільки права не працює, то дитина постійно на діалізі. Зараз вона чекає на донора для трансплантації. 

Нагадаємо, 15-річна Таня Юрчик родом із Прошової Тернопільського району. Проблеми із нирками в Тані виникли чотири роки тому. Дівчинці проводили гемодіаліз тричі на тиждень, інакше організм сам не може вивести токсини. Зробити операцію з пересадки нирки Тані погодилися медики з клініки у Мінську. Однак вартість операції 63 тисячі доларів – просто непідйомна сума для родини Тані Юрчик. Оголошення про збір коштів для дівчинки активно поширювали у соцмережах та ЗМІ, і багато небайдужих людей перерахували кошти на порятунок дівчинки, та зібраної суми все рівно було замало.

Відео дня

Із потрібних 63 тисяч доларів уже вдалося зібрати 53 тисячі. Та кошти на операцію дівчинки перед Новим роком виділила держава. Тож коли Таня одужає, залишок зібраної суми вона передасть іншій хворій дитині. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up