Партнер рубрики Події

Тиждень без: журналістка "20 хвилин" відмовляється від поліетилену. Приєднуйтесь до челенджу

Тиждень без: журналістка  "20 хвилин" відмовляється від поліетилену. Приєднуйтесь до челенджу
  • Редакція "20 хвилин" започатковує новий проєкт-челендж під назвою "Тиждень без". На кілька днів ми будемо відмовлятись від певної шкідливої звички, або ж пробувати робити щось нове.
  • Цей тиждень - відмова від поліетилену.
  • Усім, кому небайдужий стан довкілля, пропонуємо підтримати флешмоб. Разом завжди легше. 

Нещодавно у Верховній раді України зареєстрували законопроєкт 2051-1 про обмеження обігу пластикових пакетів в Україні для мінімізації шкоди довкіллю.

Тому ми вирішили перевірити, яке воно - життя без пакетів та провести без них хоча б тиждень.

Упродовж семи днів ми покажемо вам, як робити покупки, безпечні для довкілля, де знайти еко-торбинки, якими можна замінити звичайні, а ще - познайомимо вас із людиною, яка живе без поліетилену, пластику та іншого сміття вже кілька років. 

Відео дня

Про результат експерименту, а також, чи вдалось за тиждень не використати жодного пакетика, читайте у вівторок, 12 листопада о 20.00 на сайті "20 хвилин".

Коментар

Ольга Турчак, журналістка

- Який був мій перший день без поліетилену? "Трабли" розпочались, коли дорогою на роботу за звичкою забігла по яблучка на сніданок. Сумочка у мене невелика, а поліетилен - табу. Довелось  нести смаколики в руках. Хоча, за звичкою, рука до "кульочків" потягнулась. Головне тут - вчасно згадати про челендж. А ще - правило №1 - готуйтесь до нього перед тим, як розпочинати експеримент. Продумуйте наперед усі свої покупки. Це не лише корисно для довкілля, але й для гаманця.

Насправді екосвідомість - тренд серед молоді. Тому в мережі інформації про це більше, аніж достатньо. Деталі ми розкажемо пізніше. Скажу лише, що варто запастись спеціальними еко-торбинками. 

Отже, нотуватиму тут все, що переживаю та ділитимусь досвідом із експерименту. А також до кожної теми шукатиму кваліфікованих експертів, що даватимуть поради та допомагатимуть розібратись у тій чи іншій ситуації.

Щосереди читайте на сайті "20 хвилин" про новий флешмоб та проходьте його разом з нами. Розповідайте про те, що підтримуєте челендж у соцмережах та ставте хештег #тижденьбез 

Які ще флешмоби ви хотіли б побачити на сайті "20 хвилин"? Відповідь залишайте в коментарях. 

Опитування

Готові відмовитись від поліетилену сьогодні?

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • гср

    Я готовий відмовитись від полиетилену якщо журналісти відключать ту дурнувату свою авторизацію, яка тільки нервує людей.
  • Петро Білецький

    Я готовий відмовитись від полиетилену якщо журналістка постарається і мене переконає
  • Веселий екологічний покупець :)

    Чесно ідея бомбезна але як її ввести в побуд я не знаю я б залюбки користувався еко торбинками але я їх ніде не зустрічав цікаво як для м’яса чи риби еко торбинки які вони мають бути сто торбин собою носити не будеш :) пам’ятаю були сітки магазинні :)

    Валерия Грицевич reply Веселий екологічний покупець :)

    Я вчора знайшла еко-торбинки в "Сільпо" набір коштував не так і дорого, а для м`яса та риби можна використовувати лоток, продавці без проблем можуть скласти все в нього.
  • UpToNoGood

    еко-торби і авоськи для модних хіпстерів - https://bzh.life/ua/mesta-i-veshi/stop-plastik-ukrainskie-brendy-kotorye-shyut-eko-sumki

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up