Партнер рубрики Події

То є безцінний вчинок … На Тернопільщині студент витяг з-під криги чоловіка

То є безцінний вчинок … На Тернопільщині студент витяг з-під криги чоловіка
  • Ця надзвичайна подія відбулась взимку, коли на водоймі ще тримався лід.
  • Якось ввечері пан Іван, житель Тернопільщини, вирішив випробувати долю і пройти по кризі.
  • Такий відчайдушний вчинок ледь не вартував йому життя.

Та ситуація трапилась одного зимового вечора. Зі слів студента Анатолія Левуня, погода тоді була прекрасною, пора року малювала свою неповторну красу між водоймою та лісом. Хлопець вийшов на подвір’я будинку, аби помилуватись неймовірними краєвидами. Раптом він побачив чоловіка, який мав намір прямувати тонкою кригою. Молодик його застеріг не робити цього, але той не послухався.

 Вийшов я на кригу, крига була десь сантиметрів 5-6 від берега. Але я відійшов метрів 20 попробував – вона тверда. І вирішив піти далі. Ще пройшов метрів 40, а потім нічого не зрозумів. Тільки встиг розставити руки і все – провалився. Ніби в бочку проваливсь. Схватився за кригу і спробував вилізти – не вийшло. Почав хапатись, але крига проломлювалась. Утримався і сиджу, – пригадує Іван Семчишин.

Відео дня

У той час Анатолій, почувши звук проломленої криги, подивився вперед і втратив силует пана Івана з поля зору. Тоді він зрозумів, що трапилась біда.

Я добіг до нього за три метри зупинився перед ополнкою, ліг на живіть, щоб зменшити навантаження на лід і почав підповзати в його сторону. Взявши його за куртку, почав тягнути до себе. Зрозумів, що я його сам не витягну, бо змокрілий одяг, важкий. Попросив, щоб він мені допомагав. З третього разу я зумів витягти, він став на четвереньки і ми разом потихеньку дістались до берега, – розповідає рятівник.

Толік говорить, що коли намагався врятувати людину, стресу не відчував. Всі емоції перебивав адреналін. Стрес розпочався, коли все вже було позаду, саме тоді хлопець усвідомив, що сталося.

Через певний час рятувальники Головного управління ДСНС Тернопільської області вирішили зафільмувати спогади учасників того сміливого вчинку молодого і безстрашного студента, який не розгубився у критичній ситуації. Врятований щиро подякував своєму спасителю:

– Щира вдячність людині, яка мене спасла. Не кожен би зважився на такий вчинок. То є безцінний вчинок.

 

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, що на Тернопільському ставі рятувальник встигли спасти чоловіка, який провалився під лід. Трапилась ця подія 18 листопада. Розповідали і про трагедію, що сталася на водоймі у Скалаті. Тоді двоє юнаків провалились під кригу, але врятуватись вдалося лише одному з них.

 

Читайте також:

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up