Партнер рубрики Події

Головка звільнили: «за» проголосували всі депутати

Головка звільнили: «за» проголосували всі депутати
  • 26 жовтня об 11.20 більшість депутатів підтримали пропозицію про голосування щодо звільнення Михайла Головка з посади голови Тернопільської облради без обговорення.
  • О 12.12 обранці розпочали таємне голосування.

Перед тим, як розпочинати таємне голосування, присутніх депутатів ознайомили з процедурою. Отож, кожен мав підійти до столу, взяти бюлетень, зайти до спеціальної кімнати для голосування, а вже потім закинути бланк з відповіддю в прозору урну.

Відео дня

На голосування депутатам виділили трохи більше години, тобто до 13.22.

Вже о 13.36 лічильна комісія завершила підрахунок голосів. Отже, за звільнення Михайла Головка з посади голови Тернопільської облради проголосував 51 депутат, проти – 0.

Рішення депутатів прокоментував перший заступник голови Тернопільської облради Володимир Болєщук.

— Така воля депутатів. Їх обрали люди і певно вони дослухаються до думки своїх виборців. Я вважаю, що це сміливість зі сторони депутатів. Бо вже все так надовго затягнулося, — каже пан Болєщук. — Хочу зазначити, що на сесії 26 жовтня порушують лише одне питання, — про звільнення пана Головка. Призначення нового голови облради поки що ніхто не обговорює. Відповідно до розподілу обов’язків, їх тимчасово виконуватиме перший заступник.

Голова фракції політична партія «Довіра» Віталій Шафранський наголосив, діють в інтересах суспільства.

— Наше зібрання 26 жовтня було організованим і для вирішення лише одного питання – звільнення Михайла Головка з посади голови Тернопільської облради. Вирішити це питання вже вимагає суспільство. Наша фракція брала активну участь і голосувала за це, — розповів пан Шафранський. — Як на мене, політик, який має відповідні проблеми, має відстоювати свою правоту в судах. А не кидати тінь на державний орган та політичну партію, що він представляє. Він мав би самостійно відійти від своїх службових обов’язків, чого не зробив. Ми бачимо, що громади Тернопільщини це обговорюють, а робота обласної ради практично паралізована.

 

Нагадаємо, інформація про проведення сесії, на якій розглядатимуть питання щодо звільнення пана Головка, з’явилася на сайті 25 жовтня близько 18.00.

А ось скликати сесію – вимога депутатів облради, яку розглянули та підтримали на комісії з питань розвитку місцевого самоврядування, архітектури, будівництва, енергетики, транспорту, дорожнього та житлово-комунального господарства.

Відповідно до протоколу №28, на комісії були присутні Володимир Труш, Святослав Лебонтов, Ольга Заставна та Олег Боберський.

Нагадаємо, раніше Михайло Головко видав розпорядження, в якому зазначив про скликання сесії спочатку на 15 листопада 2023 року, а згодом дату змінили на 8 листопада.

Читайте також:

Депутати облради зібралися на сесію: чи звільнять з посади Михайла Головка (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Депутати облради пропонують зняти Головка з посади. Той вирішив поговорити із фракціями без преси

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (13)
  • Читач09

    Болєщук чим кращий з партії майбах поясніть може дійсно патріот?
  • Wolodymir Gryvas

    О ТАКА ТО партія свобода і місько разом з ними продалися  почаївским  попам.
  • Анатолій Пасічник

    мічену карту викинули. а колода карт залишилася старою
  • Читач66

    Ще не всього вспів вкрасти місько, не хоче йти, не хватає ще трохи на маєток в Іспанії 😁

keyboard_arrow_up