Партнер рубрики Події

Торгівля людьми: як не стати жертвою та куди звертатися за допомогою

Торгівля людьми: як не стати жертвою та куди звертатися за допомогою
  • 30 липня відзначають Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми. В зв’язку з цим, у Тернополі проводять інформаційну кампанію для попередження людей.
  • Що робити та куди звертатися у разі порушення ваших прав – розповідали експерти на прес-конференції.   

Широкомасштабну загальнонаціональну інформаційну кампанію вже третій рік поспіль проводить Міністерство соціальної політики України спільно з міністерствами та відомствами за підтримки Міжнародної організації з міграції в Україні, Агентства ООН з питань міграції, Координатора проектів ОБСЄ в Україні та представництва громадської організації «КампаніяА21».

- Тернопільска область одна з перших прийняла програму по протидії торгівлі людьми, – розповідає начальник Управління сім’ї та молоді Тернопільської обласної державної адміністрації Ігор Чорний. – Цього року з обласного бюджету виділили 70 тис. гривень на заходи запобігання торгівлею людьми. Ми також звернулися до депутатів Верховної Ради, щоб нам виділити кошти на допомогу людям, які постраждали від неправомірних дій.

Відео дня

Як розповідає головна спеціалістка Управління сім’ї та молоді Тернопільської обласної державної адміністрації Оксана Шуль, до форм торгівлі людьми відноситься примусове жебрацтво, трудова експлуатація, торгівля органами та примусове донорство, втягнення у боргову кабалу, сексуальна експлуатація, втягнення в злочинну діяльність, усиновлення чи удочеріння в примусових цілях.

У 2017 році в Україні 1259 людей отримали комплексну реінтеграційну допомогу Представництва МОМ в Україні. Постраждалим надають медичну та психологічну допомогу, допомогу в отриманні освіти та працевлаштуванні, правову та юридичну допомогу, матеріальну та фінансову підтримку, вирішення житлових проблем.

Як розповідає заступниця керівника громадської організації «ТМЖК «Відродження нації» Марина Пасєчник, потрібно бути уважним під час подорожей, навчання та заробітків за кордоном. На сайті www.msp.gov.ua можна перевірити ліцензію агентства працевлаштування.

Довідка:

Якщо ви стали жертвою рабства – можна звернутися до державних органів та громадських організацій за отриманням допомоги.

Відділ боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, ГУ НП в Тернопільській області – (0352) 27-14-02

Управління сім’ї та молоді ТОДА – (0352) 52-25-70

Громадська організація «ТМЖК «Відродження нації» - (0352) 52-39-52

Національна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів – 0 800 505 501 або 527 з мобільного.

Цілодобова гаряча лінія Департаменту консульської служби міністерства закордонних справ – (0442) 38-16-57

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме Від читача 16:48 Концерт легендарного THE ВЙО 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей 17:15 Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника 16:35 Чоловіку, який у Тернополі вивіз тіло померлої матері у валізі в парк, загрожує до трьох років тюрми 16:10 Смерть чоловіка в Настасові: працівнику агропідприємства оголосили підозру у вчиненні наруги над тілом 15:20 Жителів Тернопільської області підозрюють у незаконному видобутку піску на понад 40 млн грн play_circle_filled photo_camera 14:30 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають і скільки коштували? photo_camera 13:55 Підозрюваним у нападі на поліцейських оголосили нове обвинувачення і взяли під варту 13:06 У селі біля Тернополя була стрілянина — 60-річний тернополянин отримав три вогнепальні поранення 12:35 На Тернопільщині не вистачає медиків 11:45 У поліції повідомили про стан дітей, яких забрала швидка з Кутківецького лісу 10:50 В аварії на Тернопільщині загинув мотоцикліст
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up