У Тернополі із квартири визволяли непритомних маму і маленького сина (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

У Тернополі із квартири визволяли непритомних маму і маленького сина (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)
  • "Їх обох винесли на двір. Жінку поклали на землю, на якийсь коврик, малюка тримали на руках, але його ручки і голівка звисали", - кажуть очевидці.
  • І мама, і 4-річний малюк у тяжкому стані, без свідомості. За їхні життя борються лікарі.
  • На вул. Весела біда – жінку і маленьку дитинку в домашньому одязі винесли на двір, вони без свідомості. Чи живі – не знаю, — до журналістів зателефонував давній читач Павло. – Малюка якась жінка тримала на руках. Але його голівка і ручки звисали. Видно, що непритомний. Жінку, певно, його маму, винесли і поклали на сніг – на якесь простирадло. Швидкі одна за одною приїжджали.

За попередніми даними, і мама, і хлопчик отруїлись чадним газом. Їх госпіталізували. 

За попередніми даними, і мама, і хлопчик отруїлись чадним газом. Їх госпіталізували.

На лінію 103 надійшов виклик, розповіла заступник директора з медичної роботи Центру екстреної медичної допомоги Ганна Мончак. Якась жінка просила допомоги, бо син скаржився на болі в животі, а потім втратив свідомість. Але коли медики приїхали на виклик, їм ніхто не відчиняв.

Відео дня
  • Телефонувала жінка, що її дитина поскаржилась на болі в животі і що зараз малюк ні на що не реагує, - розповіла Ганна Мончак. — Вона вказала адресу і поклала слухавку. Бригада виїхала на місце, але дверей за вказаною адресою ніхто не відчиняв.

Слухавку за номером телефону, з якого викликали швидку, теж не підіймали. Медики почали стукати до сусідів, шукати, чи справді трапилась біда, чи, може, це чийсь невдалий жарт. Врешті хтось із сусідів подзвонив сестрі жінки. Родичі примчали на місце, але дверей відчинити не могли, бо ті закрили з середини. У квартирі хтось, підозрювали, був. Бо вікна запотіли. Помешкання - на першому поверсі. 

Дістатись у квартиру вдалось через вікно. Дитина 4 років була без свідомості, мама, якій близько 30-ти, — теж. Передавали постраждалих через вікно, адже дверей так і не могли відчинити. До медиків приєднались колеги — на місце приїхала ще одна бригада швидкої.

  • Оскільки стан обох був вкрай важким, бригади доправили обох пацієнтів до найближчого лікувального закладу – Університетської лікарні, — каже Ганна Мончак. — Попередній діагноз обох — отруєння чадним газом.

Коли потрапили у квартиру, там працювала колонка, а у ванній була набрана гаряча вода.

Коментар поліції читайте згодом.

«20 хвилин» й надалі стежитиме за станом мами і сина та повідомлятиме про все читачів.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (93)
  • Наталья Эллис

    так бывает, когда закрывают в мороз все форточки и работает колонка. По-хорошему, колонка должна работать в отдельной, закрытой комнате (мы так сделали в новом доме). И там должна быть вентиляция (очень часто в домах она отсутствует или не работает). И в школах все дети на уроках ОБЖ должны проходить эти случаи, причем не просто ради галочки, а с выездом в больницы, чтобы смотреть и думать. Если бы у нас в школах в головы детям закладывали реальные БАЗОВЫЕ основы первой мед. помощи и возили по больницам, посмотреть на переломы, угары, жертв пьяной поножовщины. а потом в 10-11 классах возили в здания суда, на заседания, где оглашали бы приговоры тем, кто в пьяном угаре убил собутыльника, избил до полусмерти жену, сбил в состоянии алкогольного опьянения пешехода, то послушав приговор и посмотрев в глаза обвиняемому, 3/4 детей очень сильно бы пересмотрели свои жизненные принципы, приоритеты и цели. И было бы меньше трагических случаев. Но... каждая яжемать встанет на защиту права своей деточки НЕ узнать реалии жизни до того, как окажется слишком поздно. Поэтому и дальше будут трагические случаи там, где достаточно было просто открыть окно...
  • Елена Пигалова

    У нас в городе много лет назад от колонки умерла семья 5 чел!!
  • Таня Комарук

    Господи спаси і зціли іх.
  • Nadia Faulkner

    Поставте собі датчик чадного газу. Він подає звуковий сигнал, якщо в квартирі є чадний газ. 200-300гривень врятує вам життя.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up