Транспортне віче триває. Люди прийшли до Надала (оновлено)

Транспортне віче триває. Люди прийшли до Надала (оновлено)

Зранку, 5 листопада, під міською радою зібралися тернополяни. Люди обурені новими тарифами на проїзд у громадському транспорті.

Із резолюцією транспортного віча, ухваленою 4 листопада на Театральному майдані, тернополяни прийшли під Тернопільську міську раду. Свою готовність зустрітися з ініціативними групами висловив і міський голова Сергій Надал. 

Близько 500 тернополян прийшли під міськраду близько 9.00.  Люди кричали "Ганьба!", "Надала у відставку", "Відмінити рішення виконкому", обіцяли на тиждень перекрити вулиці, якщо їх не почують. До протестувальників вийшов міський голова Сергій Надал, який намагався пояснити людям зміну тарифів. Проте через шум у натовпі, більшість присутніх так і не почули нічого конкретного і продовжили штурмувати вхід до міської ради.

Вимоги протестувальників: відмінити рішення виконкому, надати відкрите обгрунтування тарифів, скасувати картку тернополянина, вимагають відставки начальника управління транспорту Ігоря Мединського.  

Відео дня

Під час брифінгу міський голова повідомив, що не лише у Тернополі склалася складна ситуація з цінами на проїзд у громадському транспорті.


- У нас громадський транспорт на межі виживання, - прокоментував Сергій Надал. - Близько 50 млн у рік місту обходиться компенсація перевізникам за пільговий проїзд, а також компенсація збитків комунального підприємства за перевезення пасажирів, адже тариф є збитковим. Враховуючи те, що 30 жовтня ми отримали повідомлення про відключення електромереж для тролейбусів, було прийняте рішення про зміну тарифів. Воно не спонтанне, довго опрацьовувалося, на підставі постанови Кабміну розрахунки робило управління економіки. За даними розрахунків реальна собівартість проїзду в тролейбусі понад 5 грн, в маршрутці - понад 6 грн. Саме тому прийняли рішення, що для власників картки тернополянина вартість проїзду дорівнюватиме собівартості. Тариф у розмірі 7 грн у маршрутці і 6 грн у тролейбусі передбачений для оплати банківською карткою або проїзним квитком. Відповідно тариф у розмірі 8 грн і 9 грн готівкою прийнятий свідомо для тих, хто є гостями міста Тернополя. Це практика більшості європейських країн. Жителі міста, які сплачують податки, платять меншу вартість за проїзд, а мешканці інших міст - більшу ціну. 

Міський голова зазначив, що це рішення сприйняли неоднозначно.

- У багатьох тернополян воно викликало незадоволення, - продовжує пан Надал. - Люди збиралися і в неділю, і сьогодні. Вони рекомендували виконкому призупинити це рішення, оприлюднити дані про розрахунки. Ми підемо на зустріч тернополянам. Я пропонував визначити середню межу вартості проїзду, адже ціна 3 грн і 4 грн не дасть можливості функціонувати ні тролейбусам, ні автобусам. Проте група активних людей, які знаходяться під міськрадою, відмовились від пропозиції щодо коригування тарифів. Люди вимагали повернення колишніх тарифів, що ми і зробимо. Проте є ризик, що сьогодні-завтра маршрутки просто не вийдуть на маршрути.

За словами міського голови, колишні тарифи розпочнуть діяти з 6 листопада, оскільки потрібен час для перепрограмування валідаторів. 

Виголосити рішення до активістів вийшла керівник прес-служби міськради Мар’яна Зварич, проте вони вимагали, щоб  Сергій Надал зробив це самостійно. Рішення зачитав один з активістів. Проте присутні запевняли, що не всі їхні вимоги виконані. Люди намагалися самостійно потрапити у приміщення міської ради. Працівники поліції та охорона перешкоджали цим діям.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (19)
  • Наташа

    Треба ще на вокзал отак вийти і до губернатора, щоб вернули дизель-поїзди на Козову і Бучач! Щоб вернули пряму електричку на Хмельницький! І нормальний поїзд з Києва в Тернопіль с прибуттям в такий час, що ходять тролейбуси!
  • ІВАН

    Ганьба профспілкам. Слава жителям Тернополя!!!
  • Vova Labo

    https://www.youtube.com/watch?v=vfOWwcfyzqQ - Ще би працювала оплата банківською карткою......
  • Андрій

    Необхідно всім  вимагати і брати  від водіїв квитанції за проїзд.

    Проїзд без квитанцій- це хабар ВЛАДІ !!!

    Якщо біля водія не взяті квитанції- це КОРУПЦІЯ !
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи 17:50 На вісьмох вулицях «Нового Світу» 18 квітня не буде води 16:30 «На гарячому» затримали чоловіка, який за $ 12 000 обіцяв домовитися з ВЛК Тернопільського військкомату
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up