Партнер рубрики Події

Три «водних» правила для тернополян на час війни від комунальників

Три «водних» правила для тернополян на час війни від комунальників

Через знеструмлення міста КП «Тернопільводоканал» тимчасово зупиняв роботу водопровідних насосних станцій. На щастя, фахівці вправно та оперативно, зокрема і завдяки колегам-енергетикам, змогли відновити роботу на всіх об'єктах і за кілька годин вийшли на звичні обсяги потужностей.

У КП «Тернопільводоканал» вирішили, що не зайвим буде нагадати базові моменти, пов'язані із водою у час війни.

Запаси

Варто завжди тримати запаси води в оселі на 2-3 доби. Якщо зберігаєте її тривалий час, то можете використати для технічних цілей, а замість неї заново набрати свіжу.

Понизився тиск або зникла повністю

Не панікуйте, коли понизився тиск води або ж вона зникла повністю. Відключення електроенергії може збити стабільний ритм роботи, тож підприємству знадобиться трохи часу, аби вийти на звичний рівень водопостачання. Мешканці нижніх поверхів у таких ситуаціях повинні ділитися водою із сусідами вгорі.

Відео дня

Альтернатива

Заздалегідь визначте найближчу колонку-качалку, в якій набиратимете воду під час потенційних перебоїв із водопостачанням. Наразі в Тернополі працюють 50 таких трубчастих колодязів у різних мікрорайонах міста. Десять із них – встановлені цьогоріч нові.

Де набрати воду тернополянам у випадку відсутності водопостачання та як правильно робити запаси води — читайте у матеріалі.

Також для запасів питної води тернополяни можуть скористатися автоматами розливу. Вони наявні у кожному мікрорайоні міста. Ознайомитися з місцями розташування автоматів розливу питної води можна за посиланням

 Читайте також:

У Тернополі проблеми з водопостачанням: де можна набрати воду (КАРТА)

У Тернополі відновили водопостачання і закликають жителів зробити запаси

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач02

    Ящо небуде електроенергії то як будуть працювати автомати по розливу води???

keyboard_arrow_up