Трьох тернопільських медиків нагородили за милосердя та професіоналізм

Трьох тернопільських медиків нагородили за милосердя та професіоналізм

Відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» отримали Тамара Воронцова, Арсен Гудима та Марія Шкільна.

Серед майже 600 медиків з усієї України громадську відзнаку за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» вручили і тернопільським медикам та професору кафедри фізіології Вроцлавського медичного університету, який є організатором Пульмонологічних шкіл на базі ТНМУ імені І.Горбачевського, повідомляє прес-служба управління охорони здоров'я обладміністрації.

Відзнака за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» є громадською, має професійно-фахову спрямованість і присуджується за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я.

Переможцями регіонального відбору Відзнаки «Орден Святого Пантелеймона» стали: доцент кафедри інфекційних хвороб з епідеміологією, шкірними та венеричними хворобами ТНМУ імені І.Горбачевського (номінація «Найкращий лікар»Марія Шкільна; завідувач кафедри медицини катастроф і військової медицини ТНМУ імені І.Горбачевського, д.мед.н. (номінація «Новатор охорони здоров’я»Арсен Гудима; доцент кафедри дитячих хвороб з дитячою хірургією ТНМУ імені І.Горбачевського, голова Тернопільського осередку «Всеукраїнське об’єднання «Медики Майдану» (номінація «Взірець служіння суспільству»Тамара Воронцова.

Відео дня

Тамара Воронцова є доценткою кафедри дитячих хвороб з дитячою хірургією, а також голова Тернопільського осередку «Всеукраїнське об’єднання «Медики Майдану». Також є членом громадської ради при управлінні охорони здоров’я обласної державної адміністрації; членом нагородної ради ордена «За спасіння життя» імені Л. Я. Ковальчука. Нагороджена подякою міського голови Тернополя С.В. Надала, відзнакою Президента України «За гуманітарну участь в антитерористичній операції» та медаллю «За службу Україні» від Тернопільської обласної державної адміністрації, знаком народної пошани, нагрудним знаком «Волонтер України» у 2017 від Благодійного фонду «Доля надії».

Арсен Гудима є завідувачем кафедри медицини катастроф з курсом військової підготовки, професорем. До слова, саме у вересні 2007 р. ректор університету, член-кореспондент НАМН України, проф. Л. Ковальчук зініціював створення при кафедрі клінічного курсу «Швидка медична допомога та медичне рятівництво». Є лауреатом Державної премії України в галузі освіти.

Марія Шкільна є кандидаткою медичних наук, авторкою та співавторкою 102 навчально-методичних і наукових публікацій, серед яких 9 патентів: 3 – на винахід, 6 – на корисну модель. Співавторка одного підручника. З осені 2015 року керівник українсько-польського проекту «Дослідження епідеміології, патогенезу, клініки та профілактики бореліозу». Результати досліджень оприлюднені у фахових медичних виданнях України (10 статей) і за кордоном (6 статей). Проблему Лайм-бореліозу працівників лісових господарств України висвітлено на 4 міжнародних конференціях у Польщі, Фінляндії, Франції, США.

Крім того, цього року започаткована окрема номінація для іноземців «За особистий вагомий внесок у розвиток охорони здоров’я України», в якій перемогу та, відповідно, Орден Святого Пантелеймона отримали: Новік Вільям - дитячий кардіохірург, засновник та виконавчий директор МБО «William Novick Global Cardiac Alliance», професор хірургії University of Tennessee Health Sciences Center (м. Мемфіс, США), та Барг Войцех, професор кафедри фізіології та практикуючий лікар у галузі пульмонології та алергології Вроцлавського медичного університету, організатор Пульмонологічних шкіл на базі Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського.

Детальнішу інформацію про проект можна знайти на офіційному сайті Відзнаки: http://orden-panteleimon.com.ua, а також офіційній сторінці проекту у ФБ: https://www.facebook.com/OrdenPanteleimon

Довідка

Відзнака за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» є громадською, має професійно-фахову спрямованість і присуджується за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я, яка позитивно впливає на свідомість й духовний розвиток українського народу та держави в цілому, спрямована на збереження та зміцнення здоров’я жителів України, виховує толерантне ставлення один до одного та надихає на нові можливості.

Відзнака має тривалу історію. У 2009 р. Міністерство охорони здоров’я запровадило в Україні заохочувальну відзнаку «Хрест Пантелеймона Цілителя», яка вручалася тим, хто має видатні особисті заслуги та сприяє розвитку галузі охорони здоров’я та медичної науки, в благодійній, гуманістичній та громадській діяльності, а також за інші здобутки на ниві охорони фізичного та духовного здоров’я населення. Відзнака була погоджена та благословенна Предстоятелями трьох найбільших християнських Церков України.

З часу заснування Відзнаки нагородили більше 20-ти видатних вчених, лікарів, громадських та благодійних діячів, представників духовенства, серед яких такі визначні особистості, як М.М.Амосов (посмертно), О.О.Шалімов (посмертно), О.М.Лук’янова, Ю.І.Кундієв, Л.А.Пиріг, В.Ю.Мартинюк, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир, Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Любомир (Гузар) та ін. Дотримуючись основоположних засад заснування Державної нагороди у 2009 р. та продовжуючи традицію нагородження, з метою відновлення в суспільстві засад милосердя, гуманізму, любові до ближнього та недужого, у 2017 р. започатковано громадську Відзнаку за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона». 9 серпня 2017 р. в день Святого великомученика і цілителя Пантелеймона у м. Києві, вперше в Україні, відбулися урочистості з нагоди відзначення найкращих медиків України та нагородження їх Орденом Святого Пантелеймона. У Софійському Соборі вперше відбувся всеукраїнський молебень за медиків, який очолив Святійший Патріарх Філарет у співслужінні з представниками християнських церков України. Це послужило початком для традиції щорічного нагородження кращих працівників в сфері охорони здоров’я.

Відзнака присуджується у таких 5 номінаціях: - «Найкращий лікар»; - «Найкращий медичний працівник»; - «Новатор охорони здоров’я»; - «За досягнення в міжнародному співробітництві в охороні здоров’я»; - «Взірець служіння суспільству»; У 2018 р. Поважна Рада запровадила нову номінацію для молоді: - «Медаль Святого Пантелеймона». А вже у 2019 р. ввели ще одну нову номінацію, але вже для іноземців: - «За особистий вагомий внесок у розвиток охорони здоров’я України». Урочиста церемонія нагородження щорічно проходить 9 серпня у День Святого великомученика і цілителя Пантелеймона.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up