Партнер рубрики Події

“Це рік, який змінить країну, і ми не маємо морального права бути спостерігачами”: Василь Гацько у Тернополі

“Це рік, який змінить країну, і  ми не маємо морального права бути спостерігачами”: Василь Гацько у Тернополі

Про проекти, що реалізовує партія “ДемАльянс”, об’єднання із “Самопоміччю” для участі у виборах та пріоритети діяльності у Тернополі в ексклюзивному інтерв’ю розповів лідер політичної партії “ДемАльянс” Василь Гацько.

- 2019-ий рік - час президенських та парламенських виборів. Партія “ДемАльянс” та «Об’єднання «Самопоміч” йдуть на вибори разом.

- В такий період для країни ми не маємо морального права бути спостерігачами зараз і маємо стати активними учасниками створення нової країни і власними руками створити перемогу замість ймовірної участі. Тому так, ми прийняли таке рішення про об’єднання. Не можна очікувати на зміни від людей, які цементують статус “кво”. Ми вирішили, що маємо одного представника не від олігархів, а від людей. Він матиме більшість в українському парламенті, матиме свій уряд і в найближчі роки він має зробити те, що не було зроблено за 27 років.

- Чи є вірогідність,  що до об’єднання увійдуть інші політсили?

Відео дня

- Об’єднання - це просто інструмент і для того, щоб він став по-справжньому потужним воно має бути ширшим. Це була наша ініціатива створювати політичний союз “Самопоміч”, це була наша ініціатива відмовитись від висунення власного кандидата з якихось тактичних цілей, наприклад, як “засвітитись” напередодні парламенських виборів, що часто використовують українські політичні партії. Для перемоги недостатньо об’єднання двох політичних сил. Там очевидно мають бути інші неоліргархічні кандидати та політичні сили, але найголовніше там мають бути мільйони громадян.

- Які проекти зараз в пріоритеті політичної діяльності “ДемАльянсу”.

- Найбільший проект, який може бути на даному етапі - це побудова країни. Зараз ми всі маємо унікальний шанс в один рік повністю оновити правлячі еліти для того, щоб попрощатись з “країною олігархів і бідних людей” і швидкими темпами будувати нову країну середнього класу. Країну заможних та освічених людей. Це пріоритет номер один.  

- Назвіть три засоби для побудови нової країни (на Вашу думку).

- Першим, що я маю назвати - побудова антикорупційного суду, бо олігархат стоїть на побудовах схем корупцій. Ця інстанція має продукувати вироки, які зроблять покарання для злочинців невідворотним. Є величезна кількість людей, які мають безліч прекрасних ідей та крутих ініціатив. Я особисто знаю безліч таких і думаю кожен з нас знає. Вони пишуть, готують, передають владі та чиновникам проекти, які потім не реалізовуються через ці олігархічні порядки. Ці люди мають стати владою. Це теж можна назвати шляхом до нової країни. Варто сказати про зміни в економіці, які теж прямо залежать від змін в політиці. Економіка, її  стан - це наслідок політичного устрою та політичних рішень конкретних. Поки країною править олігархат - ми не можемо очікувати, що зросте малий та середній бізнес, бо це не входить в інтереси керівництва.

- Частиною політичної партії є Громадська Молодіжна Організація “Демальянс”. Яка роль молоді в сучасній політиці та як молодим людям без життєвого досвіду зробити свій вибір?

- Демальянс - це і є молодь. Це люди, які дуже ідеалістичні, вони гостро відчувають несправедливість і хочуть її побороти. І зараз я переконаний, що наше завдання всіх тих, хто займається правильною політикою, зробити так, щоб ці люди ставали владою. Я бачу певну загрозу, що такі люди, поборовшись, зустрівшись з великим опором, програвши якісь битви, припиняють війну за краще майбутнє і я вважаю, що зараз особливий час коли потрібно поспішати. Я не хотів би, щоб ми говорили про вік, бо я знаю безліч людей, старших за себе, які є молодшими в душі, в поглядах. в намірах, в енергії і якщо в тобі є та іскра щось змінити - то ти потрібен країні.

Чи стежите за подіями у Тернополі та які перспективи розвитку нашого міста у вашій програмі?

Я на превеликий жаль не маю великої можливості приділяти дуже багато уваги вивченню роботи регіональної організації. Але я стежу за тим про що пишуть наші, де борються, де повстають. Читаю Олега Синовця, Віталія Кудлака, Дениса Милого. Бачу як вони впродовж останніх років піднімали тему незаконних забудов, як боролися за парки, як протистояли необгрунтованому підвищенню тарифів на проїзд. Бачив їхні урбаністичні ініціативи про те, як зробити місто ще комфортнішим, ще добрішим, як зробити так, щоб воно не втратило свого характеру. І я вірю, що їм це вдасться.

- Який у Ваших очах Тернопіль?

- У Тернополі я вперше побував у 1999 році, коли був ще студентом і був неочікувано вражений. Я  навчався в КНЕУ на факультеті економіки і управління, у мене завжди на руках були цифри, таблиці та показники. Мовою цифр для мене Тернопіль був містом, яке на останніх позиціях економічного розвитку регіонів. Я сам з Донбасу, з маленького містечка на Луганщині, яке зараз  є окупованою територією, а там все було для мене сірим. Це проблема цих Радянських міст, що дуже схожі монотонністю. тому я думав, що якщо Луганськ завжди на початку таблиць, а Тернопіль - в кінці, то тут, мабуть, все виглядає дуже страшно. А потім приїжджаю сюди і розумію, що тут дуже затишно, просторо. Тут не “тиснуть” гігантські будівлі, немає цієї сірості. Місто маленьке, але просторе. Люди більш відкриті, частіше усміхаються. В мене відчуття таке, що це добре місто. Тому мені і зараз дуже приємно бувати тут і бачити як розвивається місто.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up